Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Elwood 950e MC – Sähköinen puuvene

17.11.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Tyylikästä puutyötä ja sähköpropulsiota yhdistävä kotimainen veistämö Elwood on julkistanut uuden ja mallistonsa suurimman veneen. Elwood 950e MC on kahdeksalle hengelle tarkoitettu elegantti viikonloppuristeilijä, joka lainaa muotoja ja henkeä kieltolain aikaisilta pirtuveneiltä.

Syy siihen on käytännöllinen. Pitkän ja kapean vesilinjan (9,5 x 2,3 m) veneet olivat erittäinen energiatehokkaita, mikä sopii hyvin sähkömoottoreiden käyttöön voimanlähteinä. Iso Elwood varustetaan kahdella Oceanvoltin 10 kW Saildrivella joita ruokkii 57,6 kWh LiFe-akusto. Yhdistelmällä saavutetaan peräti 80 mpk toimintamatka 7 solmun matkanopeudella ja 13 kn huippunopeudella päästään vielä 35 meripeninkulmaan.

Veneen runko ja kannet ovat mäntyvaneria, vahvistavat kaaret ja yksityiskohdat mahonkia ja koivua. Veneen tyhjäpainoksi ilmoitetaan vain noin 1 600 kg. Ohjaamo on rungon puolivälissä ja siitä keulaan päin kansien alle sijoittuvat kaksi kajuuttaa, kumpikin parivuoteella varustettuja. Pitkässä avotilassa on laitapenkit ja perässä vielä yksi kahden hengen kajuutta, jonka yli kuljetaan melko suurelle uimatasolla.

Verolliseksi lähtöhinnaksi ilmoitetaan 199 000 €.

Lisätiedot Elwood

X