Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Buster Mini Sport – Mini-iloa roppakaupalla

Buster Mini Sport on yhdistelmä soutuvenettä ja huvivenettä.

31.01.2018

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaKari Wilén

Etenkin pienempien Busterien runkoja on muutettu entistä tilavammiksi, muovien käyttöä on vähennetty ja muotoilussa on selkeästi siirrytty suoraviivaisempaan ilmeeseen. Aiempina vuosina muun muassa lisävarustelun ja muovin avulla haettiin monipuolisempia ominaisuuksia, mutta nyt on otettu askel käytännöllisempään suuntaan.

Buster Mini on linjakkaan selkeä ja monella tapaa käyttökelpoinen perusvene, jossa etenkin turkin pinta-ala on kiitettävän suuri huomioiden veneen koko. Tämä johtuu tyylimuutoksesta, jossa korostuu vesilinjaleveys. Sen ansiosta veneet ovat aiempaa vakaampia ennen kaikkea paikallaan, mikä esimerkiksi verkoilla tai muuten kalastaessa on kiitettävä ominaisuus.

Mini on alle kuusimetrisenä kelluva ja se on varustettu tyhjennysjärjestelmällä. Itsetyhjentyvä vene ei ole, mutta perälaudassa olevan, näppärästi avattavan ja suljettavan tyhjennysjärjestelmän avulla vene on ajossa helppo tyhjentää vedestä.

Kun perus-Mini on kahvaohjattava jokamökin käyttövene, jossa on kolme istuinta, on Mini Sport edelleen kehitetty vauhdikkaammaksi versioksi. Runko on luonnollisesti identtinen, mutta keskituhdon peränpuolelle on sijoitettu ohjauspulpetti, johon on tarjolla jopa tuulilasi. Pulpettiin saa kiinni kaikuluotaimen tai pikkuplotterin.

Buster Minin moottoriteho on 2–8 hevosvoimaa. Takatuhdolla istuvan voi olla vaikea saada vene liukuun, mutta painon siirto eteen auttaa. Mini Sport sen sijaan on sertifioitu 9,9-hevosvoimaiselle moottorille, jolla yksinäinen kuski ajaa noin 20 solmua. Tosin tällöinkin liukuun lähtöön tarvitaan painon siirtoa kohti keulaa, esimerkiksi nojaamalla ohjauspulpetin yli. Vauhdissa vene on mukavan tasapainoinen ja rauhallinen liikkeiltään.

X