Tilaa
Uutiset

Blue Planet Odyssey maailman ympäri

09.05.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Jimmy Cornell

Jimmy Cornell on järjestämässä isoa eskaaderia maailman ympäri 2014-17.

Tämä valtameripurjehduksen legenda ei todellakaan ole mikään eskaaderipurjehduksen noviisi. Atlantic Rally for Cruisers (ARC) -kisan perustajalla on kokemusta yli 30 kansainvälisen matkapurjehdusrallin järjestelyistä, joista maailman ympäri veivät Hong Kong Challenge, Expo 98 round the world rally ja Millennium Odyssey.

Blue Planet Odysseyn tavoitteena on havahduttaa ilmastonmuutoksen vaikutuksista jokapäiväiseen elämään.

Valittavissa on viisi lähtöpaikkaa eri mantereilla ja mukaan voi liittyä mistä etappisatamasta tahansa.

Maapallon länteen päin kiertävä reitti osuu saarille, jotka ovat vaarassa vajota valtameriin: Tuvalu, Tokelau, Tuamotu, San Blas, Malediivit, Mikronesia, Kiribati, Marshalli ja Andamaanit. Selviämättä ei jää, miten ilmastonmuutos vaikuttaa pohjoisen napaseudun jääpeitteeseen, Isoon Valliriuttaan ja Galápagossaariin.

Joillain osuuksilla voi valita useammasta reittivaihtoehdosta. Jos esimerkiksi purjehdus Panaman kanavan kautta tuntuu liian lepsulta vaihtoehdolta, voi purjehtia joko pohjoisesta Luoteisväylää tai piipahtaa kanavan jälkeen visiitillä Pääsiäissaarilla. 

Tältä näyttää Lontoosta 20.7.2014 alkava eteläinen reitti:Blue Planet Odyssey
Ranska – Espanja – Portugali – Gibraltar – Marokko –
Kanariansaaret (marraskuu) – Karibia (joulu-tammikuu) – San Blas – Panama (helmikuu 2015) – [La Libertad (Ecuador)] – Galapagos (maaliskuu)
Marquesas (huhtikuu) – Tahiti (kesäkuu) – Tonga – [Bora Bora-Suwarrow-Tokelau-Tuvalu] – Fidzi – Vanuatu – [Iso Valliriutta] – Torresin salmi (lokakuu) – Darwin – Indonesia – Singapore (tammikuu 2016) – [Thaimaa] – Andamaanit – Malediivit – Intia (helmikuu) – Dubai – Oman – Punainenmeri – Suezin kanava (huhtikuu) – Välimeri – Gibraltar (kesäkuu) – Lontoo (heinäkuu 2016)

Miksi lähteä mukaan?

Jimmy Cornell kertoo, että hän päätti eläkepäivillään paneutua tämän odysseian luomiseen lastenlastensa Neran ja Danin vuoksi: hän haluaa olla säilyttämässä heidän sukupolvelleen tätä ihanaa sinistä planeettaa. Tässä Cornellin kymmenen parasta syytä lähteä mukaan:

 • Pääset purjehtimaan maailman ympäri ja toteuttamaan unelmaasi., mutta samalla voit lisätä tietämystä ilmastonmuutoksen vaikutuksista.
 • Pääset viemään ystävyyden ja hyvän tahdon viestiä maailman ilmastollisesti uhanalaisimmille alueille. Voimme osoittaa paikallisille asukkaille, että me välitämme heistä ja olemme huolissamme heidän tulevaisuudestaan.
 • Pääset osallistumaan paikallisiin yhdyskuntahankkeisiin.
 • Pääset itse mukaan tieteelliseen tutkimusprojektiin, joka keskittyy ilmastonmuutoksen välittömiin vaikutuksiin.
 • Pääset osallistumaan etappisatamien lasten sivistysohjelmaan.
 • Pääset kertomaan tästä arvokkaasta projektista lähimmäisillesi, ja vaikka radioasemalla, tv-kanavalla, lehdissä, työpaikallasi ja kollegoillesi.
 • Pääset matkalle samanhenkisten ihmisten kanssa, joita yhdistää purjehduksen lisäksi yhteinen huoli planeettamme tulevaisuudesta.
 • Pääset purjehdusmatkalle, jossa kaikista työläistä reittiin liittyvistä yksityiskohdista huolehtii joku muu, ja isossa eskaaderissa kanssaveneilijöistä on turvaa toisilleen.
 • Pääset suureen seikkailuun niin kauan kuin se on mahdollista.
 • Pääset kertomaan lapsillesi, lapsenlapsillesi, ystävillesi, naapureillesi ja kollegoillesi, että olet tehnyt ainakin jotain konkreettista pelastaaksesi planeettamme.
 •  

  Lisätietoja

Lue myös nämä

X