Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Avomeri-MM: Vauhtia ja taktiikkaa

10.08.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Max Ranchi

Audi ORCi avomeripurjehduksen MM-kisojen viidentenä päivänä purjehdittiin toinen avomerikisa.

Sääennuste ei ollut lupaava: heikkoa tuulta. Pelkona oli torstain tapaisen sään toisinto, joka pitkässä avomerikisassa olisi merkinnyt kohtuuttoman pitkää päivää kilpailijoille. Perjantaiaamu toi mukanaan varsin vilpoisen, mutta voimakkuudeltaan kohtalaisen koillistuulen, joka sopi avomerikisassa erinomaisesti.

Kallbådagrundetille ja Ulkomatalalle ulottunut avomerikisa oli taktisesti haastava. Vaikka pääosin koillisesta 4-7 m/s puhaltanut tuuli pysyi voimakkuudeltaan melko tasaisena, sen suunta vaihteli. Parhaiten suunnanmuutokset haistaneet hyötyivät kurssivalinnoistaan huomattavasti.

A-luokassa Blixt Pro Racing kakkoseksi

Isojen veneiden A-ryhmässä Alberto Rossin Enfant Terrible voitti ja vahvisti kokonaiskisan johtoaan. Rossin takana sijoitukset muuttuivat paitsi avomerikisan tulosten, myös sen ansiosta, että seitsemän kisan jälkeen tuloksista poistuu huonoin sijoitus. Esimerkiksi päivän kisassa kahdeksanneksi tullut Suomen lipun alla purjehtiva Patrick Lindqvistin kipparoima Blixt Pro Racing nousi kokonaiskisassa toiseksi, kun veneen pisteistä tippui pois keskeytetty toinen kisa. Eilen toisena ollut Airis putosi kokonaiskisassa kuudenneksi sijoituttuaan päivän kisassa seitsemänneksi. Jani Lehden Audi on seitsemäntenä.

B-luokassa kova kärkitaistelu

Pienempien veneiden B-luokassa kärkitaistelu jatkui tiukkana. Hollantilaisen Erik van Vuurenin Lenco paransi asemiaan kokonaiskilpailussa voittamalla päivän kisan. Tiukasti kannoilla seurasivat italialainen Scugnizza, virolainen Sugar 2 ja ruotsalainen Team Arken Zoo. Kokonaiskisassa Sugar 2 johtaa edelleen niukasti Lencoa. Kolmantena ovat italialainen Scugnizza ja ruotsalainen Team Arken Zoo tasapistein.

Lauantaina on MM-kisojen viimeinen päivä ja ratkaisevat ratakisalähdöt.

Avomeripurjehduksen MM-kisoja isännöi pursiseura Merenkävijät ja kisojen tukikohtana toimii Särkän saari Kaivopuiston edustalla. Mantereelta avomerikaunottaria pääsee aikataulun mukaan ihailemaan Kaivopuiston rannalta aamulla noin klo 9 maissa ja illalla pursien palatessa tukikohtaan.

Lisätietoja

Lähde: Audi ORCi 2012 tiedotus/Otto Aalto
Kuva: Max Ranchi

X