Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Atlantic Rally for Cruisers eli ARC starttasi Las Palmasista hyvässä säässä

19.11.2017

KirjoittajaAri Inkinen

Atlantic Rally for Cruisers starttasi sunnuntaina puolen päivän aikaan kohti Karibiaa ja Saint Lucian saarta lähes täydellisessä säässä. Tuuli oli kaakonpuolelta noin 6 – 7 m/s ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Paikallinen puhallinorkesteri ja selostaja nostattivat tuhatpäisen katsojajoukon tunnelmaa veneiden lipuessa yksi toisensa jälkeen satama-altaasta Atlantin aalloille.

Startti tapahtui avotuuleen ja ensimmäisinä lähtivät monirunkoveneet, mikä milläkin vauhdilla ja innolla. Nopeimmaksi veikkailtu Rapido otti joka tapauksessa vauhdikkaan startin ja veti välittömästi kaulaa enemmänkin cruisaileviin veneisiin. Vartin päästä lähtivät racing-luokan veneet ja nyt nähtiin jo todellista yritystä. Se kuitenkin jäi cruising-luokan startin varjoon. Silloin todella huudeltiin tilaa monesta veneestä monen hengen voimin. Tuulen puolen poijulla oli ahdasta etenkin, kun linjan liian aikaisin ylittänyt ranskalaispursi purjehti takaisin koko joukkoa vastaan.

Tällä kertaa kuitenkin vältyttiin törmäyksiltä, toisin kuin vuosi sitten.

Suomalaiset ottivat startin ennakkopuheidensa mukaan rauhallisesti. Yksikään vene ei tunkenut eturiviin, mitä nyt Jukka Mäki-Kullaksen kipparoima Lumikki oli cruising-luokassa lähes eturivissä. Kilpaveneen linjat omaava Pata Negra sen sijaan otti startin rauhallisesti sveitsiläisen kipparinsa ja suomalaisen miehistönsä lupausten mukaan. Vauhti kuulemma kiihtyy matkan edetessä.

Tällä kertaa startissa oli viimeisen miehistöluettelon mukaan perätyi 39 suomalaista yhdeksässä veneessä. Suomen lipun alla niistä purjehtii kuitenkin vain neljä: Aava (Bavaria 32), Lumikki (Swan 48), Sissi (Hallberg-Rassy 46) ja Vahine (Swan 65). Muut veneet, joissa suomalaisia on, ovat @teamtigress, Engla, Pixel, Mischief sekä Pata Negra.

Veneiden matkaa voi seurata tästä.

Vene-lehdessä 1/2018 kerromme lähtijöiden odotuksista ja siitä, miten ne toteutuivat.

X