Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

470 & 505 SM, Helsinki: Lindgrenit ja Hyysalo-Kääpä mestareiksi

02.07.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Suomen Purjehdus ja Veneily

470- olympialuokan SM-kisoissa oli korkein taso sitten 90-luvun.

Kilpailuun osallistuivat kolmen maan olympiatiimit, kolme Rion olympialaisiin tähtäävää paria sekä Laser -luokasta vierailleet Tuula Tenkanen ja Mattias Lindfors.

Ensimmäisessä lähdössä kärkeen kiilasi Rosa Lindqvist-Anniina Takala. Joonas ja Niklas Lindgren purjehtivat kuitenkin taktisesti hyvin ja voittivat lähdön. Päivän toisessa peilityynessä ajetussa lähdössä Lindgrenit veivät voiton ja toisena maaliin purjehtivat Ruotsin olympiapurjehtijat Anton Dahlberg ja Fredrik Bergström. Toisena kilpailupäivänä Lindgrenit voittivat kaikki kolme lähtöä.

– Vene oli tänä viikonloppuna liukas. Meillä oli tällä kertaa kotikenttäetu ulkomaalaisiin nähden. Koko kilpailu ajettiin meidän paraatikeleissä ja vauhtimme tuntui todellakin olevan kohdallaan, toteasi Joonas Lindgren.

Lindgrenit ottivat puhtaalla sarjallaan SM-kultaa, Lindqvist & Takala hopeaa ja tasaisesti purjehtineet Pyry Itkonen ja Matias Autio pronssia.

505-luokassa tasainen kilpailu

Reippaassa keskituulessa purjehditun ensimmäisen päivän lähdöt voittivat HSK:n Sampsa Hyysalo ja Lauri Kääpä. Toisen päivän vaihtelevat ja kevyttuuliset olosuhteet hallitsivat parhaiten SP:n Jukka Nieminen ja Antti Salonen.

Viimeisen kilpailupäivän ensimmäisen lähdön voittivat Matti Pentti ja Antti Toivanen. He sijoittuivat kahdessa viimeisessä lähdössä toiseksi. Mestaruuden vie lopulta pari Hyysalo-Kääpä yhden pisteen turvin. Nieminen-Salonen otti hoopeaa ja pronssille ylsi Pentti-Toivanen.

– Vauhtimme oli kovemmalla tuulella todella hyvä. Onneksi kahdeksasta lähdöstä viisi purjehdittiin sopivasti reippaammissa olosuhteissa. Jukka Nieminen ja Antti Salonen puolestaan dominoivat sitten kevyissä olosuhteissa, Sampsa Hyysalo kertoo.

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Lue myös nämä

X