Tilaa
Mainos

Yhdistämällä lainat voi saavuttaa säästöä

01.08.2023

KirjoittajaAxo Finance Oy

Yhdistelylainaa kannattaa harkita silloin, kun on kertynyt useampia osamaksuja, luottoja ja vakuudettomia lainoja. Tällöin haetaan yhtä isompaa lainaa, jolla maksetaan kaikki aiemmat lainat ja luotot pois. Tämän jälkeen voidaan keskittyä maksamaan vain tätä yhtä lainaa. Yhdistelylaina kannattaa silloin, kun se tulee aiempia lainoja edullisemmaksi.

Kun haluat yhdistää lainasi, kannattaa lainatarjoukset aina kilpailuttaa. Vain vertailemalla voi löytää lainatarjouksen, jonka korko on edullisin, ja saavuttaa eniten säästöä. Kilpailuttamiseen voi hyödyntää lainanvälittäjän maksuttomia palveluita, joiden avulla lainatarjousten vertailu on helppoa.

Tavoitteena yhdistää kaikki olemassa olevat lainat

Yhdistelylainaa harkitaan yleensä silloin, kun on kertynyt useampia lainoja, luottoja tai osamaksuja. Jokaisesta näistä kertyy kuukausittain korkoja ja kuluja ja kuukausitasolla lainojen kulut voivat nousta merkittävälle tasolle.

Yhdistelylainaa hakiessa tavoitteena on saada yhdistettyä kaikki jo olemassa olevat lainat ja luotot. Näin on mahdollista saavuttaa suurin hyöty, kun useiden lainojen kustannusten sijaan maksetaan vain yhden lainan kuluja. Lainojen yhdistely kannattaa aloittaa laskemalla kaikki nykyiset lainat ja luotot yhteen, jotta tarvittava lainasumma saadaan selville. Kannattaa myös laskea lainojen korot ja kulut, jotta yhdistelylainan vertailu on helpompaa.

Lainojen yhdistely voi selkeyttää talouden hoitoa, kun useiden pienempien lyhennysten sijaan maksetaan vain yhtä lainaa. Tavoitteena on myös saavuttaa säästöä, joten yhdistelylainan tulisi olla aiempia edullisempi.

Myös yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa

Yhdistelylainan avulla halutaan saavuttaa mahdollisimman suuri säästö. Siksi yhdistelylainaa hakiessa kannattaakin lainatarjoukset aina kilpailuttaa.

Kilpailuttamisella tarkoitetaan sitä, että lainatarjouksia pyydetään useammalta eri toimijalta. Vakuudettomien lainojen korot ovat aina yksilöllisiä ja niihin vaikuttaa useat eri asiat. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi haettavan lainan suuruus, laina-ajan pituus sekä lainantarjoajan hinnoittelu lainatuotteilleen. Lisäksi hakijasta tehdään riskiluokittelu, joka vaikuttaa lainatarjouksen korkoprosenttiin.

Jokaisen lainantarjoajan hinnoittelu on yksilöllinen, joten sama hakija voi saada koron ja kulujen suhteen eri suuruisia lainatarjouksia. Vain vertailemalla on mahdollista löytää näiden joukosta edullisin.

Vertailemalla löytyy edullisin laina

Yhdistelylainat voi kilpailuttaa itse, mikä vaatii useiden hakemusten täyttämistä eri toimijoiden kotisivuilla. Tämän jälkeen saatuja tarjouksia vertaillaan ja valitaan niiden joukosta edullisimmaksi tuleva vaihtoehto. On selvää, että tällainen vie aikaa ja vaatii hakijan omaa panosta.

Siksi kilpailuttaessa kannattaa hyödyntää erilaisia kilpailutuspalveluita, jotka tekevät vertailun lainanhakijan puolesta. Tällaiset palvelut ovat aina hakijalle maksuttomia, eikä pelkkä hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen vielä sido ottamaan lainaa.

Kilpailutuspalvelun kautta riittää, että täyttää yhden lainahakemuksen. Tämä hakemus lähetetään kaikille lainanvälittäjän yhteistyökumppaneille, ja näin yhden hakemuksen välityksellä voi tavoittaa jopa kymmeniä toimijoita. Lainapäätöksen tekemisessä hyödynnetään automaattista päätöksentekoa, mikä mahdollistaa sen, että lainatarjouksia saa nopeasti.

Tarjouksia vertaillessa kannattaa huomio kiinnittää erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Yhdistelylainan tulee olla myös aiempia lainoja edullisempi, jotta se kannattaa ottaa. Jos tarjousten joukosta löytyy nykyistä edullisempi vaihtoehto, maksetaan sillä kaikki olemassa olevat luotot pois, ja aletaan tämän jälkeen maksamaan vain yhdistelylainaa pois.

Lue myös nämä

X