Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Veneile vuoden ympäri: Marlin II

31.01.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Marlin II

Marlin II on erityisesti saariston asukkaille ja kesämökin omistajille suunniteltu nykyaikainen ilmatyynyalus.

Pieni Marlin kuljettaa 2-3 henkeä vauhdikkaasti yli vesistöjen ympäri vuoden ja on tietysti lyömätön kelirikkoaikaan.

Ilmatyynyaluksella kulkiessa eivät sulat ja ohuet kohdat jäässä vaikeuta etenemistä, koska alus leijuu noin 30 cm korkeudella vedestä tai jäästä. Huippunopeus on n. 80 km/h, matkanopeus n. 50 km/h.

Talvella jäällä liikkuessaan ilmatyynyalus on maastoajoneuvo, jonka kuljettajan on oltava 15 vuotta täyttänyt. Vesistössä ja jäällä saa liikkua vapaasti tarpeetonta häiriön aiheuttamista välttäen, ellei aluetta ole erikseen suljettu. Avovedessä liikuttaessa ilmatyynyalus luokitellaan veneeksi.

Maalla liikkuessaan ilmatyynyalus on aina maastoajoneuvo (vrt. mönkijä), joka tarvitsee liikkumiseensa maan omistajan tai haltijan luvan. Moottorikäyttöistä ajoneuvoa saa maastossa kuljettaa 15 vuotta täyttänyt henkilö.

Marlin II

Uppoamattoman ilmatyynyaluksen nosto- ja työntövoiman hoitaa yksi 35 hv Briggs & Stratton V-Twin nelitahtimoottori.

– Marlin II on jo 15 minuutin harjoittelun jälkeen valmis matkaan. Nelitahtisen moottorin kanssa ei tarvitse lotrailla kaksitahtiöljyjen kanssa. Kulutus on merkittävästi kaksitahtista pienempi ja ääni miellyttävä, maahantuoja kuvailee.

Valmistajalla, englantilaisella Flying Fish Hovercraftilla on yli 20 vuoden kokemus ilmatyynyalusten valmistuksesta. Jokainen Marlin II rakennetaan tilauksesta käsityönä asiakkaan toivomalla värityksellä.

Marlin II ­ilmatyynyaluksen hinta on 22 800 euroa.

Osasto: 3c1

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X