Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Vapaaehtoisten meripelastajien alusparaati pyhäinpäivänä Helsingissä

29.10.2020

KirjoittajaSatu Björn

Kuvaajavene-lehden arkisto

Pelastusalukset lähtevät ohimarssille pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla Hernesaaren kärjestä kello 12 ja tekevät merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille Ursinin kalliolla. Alusparaati kunnioittaa merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa.

Alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Pakkahuoneen ja Vironaltaan laitureihin, missä kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua niihin noin kello 13-14.30.

Koronatilanteen vuoksi aluksille ei voida päästää yleisöä, mutta vapaaehtoiset meripelastajat ovat tavattavissa laiturialueella. Paikalla on myös Meripelastusseuran esittelyteltta, jossa on myynnissä yhdistyksen kannatustuotteita.

Meripelastusseuran miehistöt ovat tänä vuonna suorittaneet yhteensä 1571 pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua on saanut 3213 ihmistä ja 1290 alusta. Suomenlahden alueella tehtäviä on ollut 371. Kaikki pelastusalusten miehistöissä toimivat ovat vapaaehtoisia, jotka eivät saa mitään taloudellista korvausta työstään.

X