Tilaa
Arvostelut

Purjeveneen toiminta, vakavuus ja suoritusarvot

16.11.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Purjehtijan syventävä perusteos

Kirja Norjalaisen Ivar Dedekamin opaskirjat ovat kuluneet monen aloittelijan ja vähän edistyneemmän purjehtijan käsissä. Uusin teos, Purjeveneen toiminta, vakavuus ja suoritusarvot, saanee sekin nopeasti pysyvän paikan veneiden kirjahyllyissä.

Sisältö on juuri niin kattava, kuin selkeydessään yksitotinen nimi kertoo. Vanhoista kirjoista purjeiden ja rikin säätöä koskevat osuudet ovat mukana kokonaisuudessaan, hieman uudelleen ryhmiteltynä. Mainion ja selkeän kuvituksen ja ytimekkään tekstin ansiosta purjehdukseen saa nopeasti uutta tehoa ja nautintoa kirjan avulla.

Kokonaan uutta on varsin laajasti ja huomattavasti entistä syvemmälle käyvä teoriaosuus, joka selittää, miksi tietyt asiat veneessä vaikuttavat kuten tekevät.

Perustrimmaus toki sujuu ilman syvää taustatietoa, mutta ymmärrys siitä, miten fysiikan lainalaisuudet määräävät veneiden käytöstä ja purjehdusta, tehostaa oppimista.

Kirjan on aiempien teosten tapaan kääntänyt ja toimittanut Jaakko Saatsi. Tällä kertaa hän on myös laatinut pääosan juuri uudesta, teknillisestä ja teoreettisesta sisällöstä.

Tulos on säilyttänyt saman selkeyden ja iskevyyden, joka Dedekamin kirjoissa on aiemmin miellyttänyt.

Uutuuden laajan sisällön takia kirjaa voi suositella sangen edistyneidenkin harrastajien lukemistoon.

Tekijät Ivar Dedekam, 
Jaakko Saatsi
Kustantaja Sea Lady Sailing
Hinta 46,00 €

Lue myös nämä

X