Tilaa
Testit

Pikatesti: Kingii-pelastusranneke – Vaara pelastusrannekkeessa

Ranteeseen puettava ilmalla täyttyvä pelastusranneke vaikuttaa aluksi toimivalta ratkaisulta, mutta vesitestien jälkeen erikoista turvatuotetta voidaan pitää jopa vaarallisena. Uuteen käyttöön pakatessa murheeksi muodostuu kellukkeen muovisäiliö.

18.12.2020

KirjoittajaMARKO LYSMÄ KUVAT JA VIDEO: MARKO LYSMÄ, TOMMI TUOMI

Kingii on Yhdysvalloissa kehitetty pelastusmekanismi, joka puetaan ranteeseen. Sitä myydään näyttävillä videoilla höystettynä useissa verkkokaupoissa, ja moni on hurahtanut sellaisen ostoon etelän rantakohteissa. Kingii-paketteja myydään yhden, kahden ja neljän kappaleen sarjoissa noin 65-230 euron hintaan.

Pelastusranneke koostuu kahdesta osasta, joita ovat kellukepussi ja täyttöpatruuna. Muovinen parin sukelluskellon kokoinen musta ja kanttimuotoinen pelastusranneke tuntuu kädessä, mutta siihen tottuu esimerkiksi vesiurheilua harrastettaessa.

Vesiurheiluun tarkoitettu

Rannekkeen perusidea on toimiva. Kahvan kiinnitysremmin avulla rannekkeen saa napakasti kiinni, joten se ei pääse hölskymään kädessä. Haittaavaa tunnetta ei juurikaan tule, kun pitää kiinni esimerkiksi surffilaudan purjeesta, suppailee, meloo tai hyppii voltteja veneestä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X