Tilaa
Testit

Pikatesti: Arifin – Suljettava poijuhaka

Lyhyellä ja jämäkällä poijuhaalla kiinnität pienen veneen helposti poijuun. Se käy myös varahaaksi isoon paattiin.

18.07.2019

Kirjoittajaja kuvat Arja Kangasniemi

 Arifinin uutuustuote, lyhyt, suljettava poijuhaka on suunniteltu pieniin veneisiin. Valmistajan mukaan sitä voi kuitenkin käyttää kymmentonnisiin veneisiin asti, kunhan ottaa huomioon muitakin vetolujuuteen vaikuttavia asioita, esimerkiksi kiinnitysköysien pituuden, määrän, suunnan ja joustavuuden sekä veneen tuulipinnan ja tuulen voimakkuuden.

Lyhyt poijuhaka on valmistettu haponkestävästä 316-teräksestä. Sen pituus on 60 senttimetriä ja paino 650 grammaa. Poijuhaan testattu vetolujuus on 1 500 kilogrammaa. Suljettavasta haasta on saatavilla myös pidempiä malleja, joissa esimerkiksi koukku on järeämpi kuin lyhyessä haassa.

Testasimme Arifinin lyhyttä poijuhakaa sekä pienestä, matalasta veneestä että korkeasta purjeveneestä. Veneen peräköysi kiinnitettiin poijuhakaan pujottamalla se läpi varressa olevasta muovirenkaasta. Muovirenkaassa on sisäänpäin joustava kieli, jota alas taivuttamalla ohuen köyden tai kapean liinan voi painaa renkaan sisään. Solmimme köyden koukussa olevaan sakkeliin. Sakkeli on avattava, joten siihen pystyy kiinnittämään myös köyden tai liinan, jonka päässä on solmu, haka, koussi tai pleissattu lenkki. Sakkeli täytyy muistaa kiristää ennen poijuhaan käyttöön ottoa.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X