Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Örön vuokrasopimus purettiin käräjäoikeuden päätöksellä

Ylen ruotsinkielisten uutisten mukaan yrittäjän on poistuttava Öröstä välittömästi.

07.09.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Yrittäjän ja Metsähallituksen riita Örön linnoitussaaresta päättyi käräjäoikeudessa Metsähallituksen voittoon. Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi keskiviikkona Örön yrittäjän ja Metsähallituksen välisen vuokrasopimuksen puretuksi. Sopimus koski Örön saarella sijaitsevia rakennuksia ja rakennelmia sekä niiden käyttöoikeutta.

Lisäksi käräjäoikeus hyväksyi Metsähallituksen muutkin vaatimukset asiassa ja määräsi yrittäjän korvaamaan Metsähallituksen oikeudenkäyntikulut. Ylen ruotsinkielisten uutisten mukaan yrittäjän on poistuttava Öröstä välittömästi. Örön nettisivuilla asiasta ei ollut torstaihin mennessä kuitenkaan mitään mainintaa vaan esimerkiksi varauskalenteriin saattoi yhä tehdä varauksia.

Riidassa oli kyse Örön saaren vuokrista, jotka yrittäjä maksoi myöhässä tämän vuoden toukokuussa. Yrittäjän mukaan kyseessä oli merkitykseltään vähäinen sopimusrikkomus, joka ei oikeuta vuokrasopimuksen purkuun. Perusteluina vuokran suorittamatta jättämiselle ajallaan vastaaja eli yrittäjä vetosi muun muassa vuokrakohteen lämmitysratkaisuja ja sähkönkulutusta koskeviin seikkoihin. Käräjäoikeuden mukaan vuokran suorittamatta jättämiseen ei kuitenkaan ollut päteviä syitä, eikä sopimusrikkomusta siksi voida pitää vähämerkityksellisenä.

Örön vaikeudet ovat puhuttaneet veneilijöitä muun muassa yhteisöpalvelu Facebookin Saariston satamat -ryhmässä. Siellä asiaan on ottanut kantaa myös Örön yrittäjä Herrick Ramberg. Hänen mukaansa riidassa ei ollut kyse siitä, että vuokria olisi jäänyt maksamatta.

”Perimmäinen kysymys on ollut ja oli keväällä, että suoritimme osan vuosivuokrasta viiveellä”, Ramberg kirjoittaa.

Ramberg on yrittäjänä Örön lisäksi muun muassa Seilissä. Protestilista.fi-palvelun mukaan Rambergin Skärgårdskompaniet – Archipelago Company Skac yrityksellä on maksuhäiriömerkintöjä kymmenien tuhansien eurojen edestä. Useiden tuhansien saataviaan perivät muiden muassa Verohallinto, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma sekä perintätoimisto Svea Perintä.

Puolustusvoimat jätti Örön vuonna 2014 ja Veneessä kirjoitettiin linnoitussaaren historiasta tuoreeltaan vuonna 2015. Voit lukea jutun täältä.

X