Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Moottorivene pursiveistämöltä – Ryck 280

24.08.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Hanse-konserni tekee merkittävän aluevaltauksen, kun se esittelee kokonaan uuden moottorivenemerkin itselleen uudelle markkinasektorille. Ryck 280 on vastaus suosiota kasvattaneeseen suurilla perämoottoreilla varustettujen, niukat asuintilat tarjoavien daycruisereiden luokkaan. Muotokieli ja tilajärjestelyt tuovat hakematta mieleen mm. Axoparin ja Nimbuksen tuoreet mallistot.

Runkopituudeltaan 8,80-metrinen vene tarjotaan kuutena eri varusteluversiona. Kansi on yhdessä tasossa perän uimatasoilta WA-sivukansille, jossa se nousee kahden askeleen verran keulaan mennessä. Siellä ohjaamon etupuolelle sijoittuvan kajuutan päälle voi valita aurinkotasot. Perän paapuurin laidalle saa erikokoisia L-sohvaryhmiä pöydällä tai ilman, ja ohjaamon tuplapenkkien yhteyteen cocktailpentterin. Koko ohjaamoa ja suurta osaa avotilasta suojaamaan saa kovan biminikatteen, jota voi jatkaa kankaisena vielä uimatasojenkin yli.

Sisälle mahtuu suuri parivuode ja kompakti wc, pieneen varustekaappi voi sijoittaa lisää keittiölaitteita.

Ryck 280 on CE-luokiteltu C-kategoriaan kahdeksalle hengelle. Moottoriksi tarjotaan 250-350 hv Mercury Veradoa. Suomessa veneen maahantuojana toimii Hansail Oy ja alkaen-hinnaksi on ilmoitettu hieman yli 100 000 € (ALV 24%).

Veneen on suunnitellut Bill Dixon, joka tunnetaan myös sekä uusimmista Sealine-malleista että Moody-pursien pitkäaikaisena arkkitehtinä. Molemmat kuuluvat Hanse-konserniin, joka nyt kasvaa kattamaan peräti seitsemän brändiä. Saksan Greifswaldissa rakennetaan moottoriveneet Fjord, Ryck ja Sealine sekä purret Dehler, Hanse ja Moody. Lisäksi Ranskassa tehdään Privilege-matkakatamaraaneja.

Lisätiedot Hanse Yachts 

 

X