Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Marex 370 Aft Cabin Cruiser

28.11.2008

KirjoittajaVenelehti

Marex 370 Aft Cabin Cruiser

Tarjoaa luksusta käytännönläheisesti

Katkaisu

Perhekäyttöön suunniteltuja tilavia matkamoottoriveneitä on markkinoilla yllättävän vähän. Yksi sellainen voisi olla norjalaisen Marexin uusi 370 Aft Cabin Cruiser. Suunnittelun lähtökohtana on ollut käytännöllisyys. Lapsiperheiden toiveet ja tarpeet on otettu tavallista paremmin huomioon, koska suunnittelija on itsekin perheveneilijä.
Marexin erikoisuus on sen erillinen peräkajuutta, jossa on seisomakorkeus. Kajuutan yläreunaa kiertää upea panoraamaikkuna, joka tekee tilasta valoisan ja on samalla näyttävä yksityiskohta. Kajuutassa on parivuode ja lisäksi yhden hengen leveä vuode.
Veneen merikelpoisuudesta meillä ei toistaiseksi ole tietoa. Norjassa esittelyssä ollut Marex oli vielä prototyyppi, joka veistämön edustajan mukaan muun muassa painaa lähes 900 kiloa enemmän kuin tulevat tuotantoveneet. Veneessä aiotaan myös siirtää lisää painoa perään, koska Marexin omissa testeissä proto on todettu turhan märäksi.
Käytännössä uusi Marex kiinnostaa todennäköisesti erityisesti eläkkeelle jääneitä vakavaraisia pariskuntia, joille veneessä asuminen on luonnollinen tapa viettää kesää. Kyytiin mahtuu tarvittaessa melkoinen määrä lapsenlapsia.

Tekniset tiedot

Pituus 11,3 m
Leveys 3,5 m
Paino 6 500 kg
Kantavuus 8 henkeä / 1 000 kg
CE-luokitus B (avomeri)
Polttoainesäiliö 650 l
Moottori 370–435 hv
Hinta alk. 346 000 euroa
Valmistaja Marex A/S, Norja, www.marex.fi
Myynti Merimarina Oy, Tampere, puh: (03) 261 1980, www.merimarina.fi

Heikki Juuri-Oja

X