Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Käytetty: Bayliner 265 – Järkihintainen perhevene

Bayliner on tunnettu, mutta ehkä hieman aliarvostettu venemerkki. Se on ollut monelle mahdollisuus hankkia tilava vene kohtuullisella budjetilla. Kymmenvuotiaanakin Bayliner 265 tarjoaa nykyaikaiset tilat ja ajo-ominaisuudet.

05.08.2018

Kirjoittajaja kuvat Tuomo Kanerva

Baylinereiden loistokausi oli 1980-luvun loppupuolella, jolloin markkinat suorastaan täyttyivät kohtuuhintaisista bowridereista ja daycruisereista. Lama romahdutti kaikkien uusien veneiden kaupan, eikä Baylinerin myynti koskaan toipunut ennalleen.

2000-luvun alkupuolen Bayliner kärsi jälleenmyynnin ongelmista, mikä heijastui veneiden myyntimääriin. Koeajetun Bayliner 265:n toi maahan Coremar Oy, mutta sen tarina päättyi konkurssiin kesällä 2005. Tämän jälkeen Baylinerin maahantuonnin otti Vator Oy, jolta maahantuonti siirtyi sittemmin Brunswickille.

Alhaiset myyntimäärät näkyvät käytettyjen myyntilistoilla. Vain neljännes käytettynä myynnissä olevista Baylinereista on vuosimallia 2000 tai uudempia, ja puolet myynnissä olevista veneistä on otettu käyttöön vuosina 1988–1991. Suurin osa on 5–6 metrin bowridereita tai daycruisereita, mutta säännöllisesti listalta löytyy myös yli 7-metrisiä cruisereita, jotka ovat Baylinerin tavaramerkki.

Bayliner 265 paras puoli ovat sisätilat, jotka vetävät vertoja monille, metriä pidemmillekin kilpailijoille. Keulakajuutassa on seisomakorkeus ja se on mukavan valoisa.

Koeajettu Bayliner 265 on valmistajan pienimpiä cruisereita. Siitä huolimatta se tarjoaa hulppeat sisätilat ja suuren avotilan vain hieman yli 8-metrisessä paketissa. Koeajamaamme 265:ttä on valmistettu vuoteen 2004 asti, minkä jälkeen sen valmistusta jatkettiin kevyen uudistuksen jälkeen mallimerkinnällä 275.

Mallinimi 265 säilytettiin mallistossa, mutta toisen sukupolven 265:n runko oli noin 10 cm pidempi ja 30 cm kapeampi kuin edeltäjässä.

Bayliner 265 on iästään ja korkeasta sivuprofiilistaan huolimatta edelleen tyylikäs ja menevän näköinen vene. Muotoilultaan se on hyvin sukunäköinen uudempien Baylinereiden kanssa. Vuosimallia on vaikea arvata pelkän ulkonäön perusteella.

Lue lisää Vene-lehdestä 3/2015

 

 

 

X