Tilaa
Arvostelut

Kummalla kammella

16.11.2023

Kirjoittajalauri kaira

Kaikki muistavat lapsuudestaan laiva on lastattu -seuraleikin, jossa kukin osanottaja vuorollaan keksii ennalta sovitun määritelmän mukaisia sanoja, jotka lastataan ruumaan muille maille vietäväksi. Nyt lastenrunoilija, näytelmäkirjailija ja teatteriohjaaja Laura Ruohonen sekä kuvittaja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija Erika Kallasmaa ovat lastanneen laivan lyriikalla teoksessaan Kummalla kammella.

Palkittu kaksikko on jo vuosien ajan huvittanut lapsia ja lapsenmielisiä lystikkäillä runoilla ja värikkäillä kuvituksilla. Kummalla kammella seuraa oivasti Allakka pullakan, Yökyöpeleitten ja Tippukivitapauksen vanavedessä merelle, jossa tekijöiden jo aiemmin julkaistu Merimonsterit odottaa.

Vaikka kyseessä on lastenrunokirja, voi sitä suositella myös aikuisille. Ruohosen meriaiheiset runot ovat oivaltavia ja hauskoja ääneen luettuna. Ne hykerryttävät mieltä sekä irrottavat kangistuneet kielenkannat paatuneimmaltakin mutrusuulta. Jo runojen nimet saavat hymyn huulille, vai miltä kuulostaa Päämasinistin päähänpisto tai Karu kalareissu?

Yhdessä Kalasmaan vahvan ja värikkään kuvituksen kanssa päivä alkaa paremmin kuin ruutua lukiessa.

Tekijät Laura Ruohonen ja Erika Kallasmaa
Kustantaja Otava
Hinta 21,95 €

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X