Tilaa
Arvostelut

Kalannahan jäljillä

16.11.2023

Kirjoittajalauri kaira

Kalannahan jäljillä – Vesiemme 
unohdetut aarteet

Tuhansien järvien ja pitkän rannikkoviivan maassa Suomessa kala on kuulunut tavalla tai toisella aina ruokapöytään, mutta harvemmin tulee ajatelleeksi, että kalannahan voi perkaamisen jälkeen parkita kauniiksi ja kestäväksi.

Perkeet, joita pidämme pitkälti jätteenä, voi hyödyntää jopa nikamia myöden. Kalannahan jäljillä -teos avaa tämän kiehtovan maailman ja opastaa alusta pitäen, miten jokainen voi oppia parkitsemaan kalannahkaa kotioloissa ja hyödyntämään sitä käsityömateriaalina.

Teoksen kalannahan työstämisestä on kirjoittanut perinnenahkurimestari Hanna Nore, jonka käsialaa on myös muutama vuosi sitten julkaistu perinneparkituksen perusteos Nahan jäljillä.

Kemiönsaarelta kotoisin oleva Nore on käsityöläinen ja opettaja, joka elvyttää katoavaa käsityöperinnettä osaksi nykyhetkeä luennoimalla, kouluttamalla ja parkitsemalla.

Vaikka et olisi heti tarttumassa tilaisuuteen kalannahan parkitsemiseen tai sen työstämiseen koruksi, kengiksi tai muuksi koristeelliseksi esineeksi, kannattaa teoksen sisältöön tutustua. Se on visuaalisesti kaunis ja kalannahan työstämisen vaiheet imevät mukaansa kuin paraskin rikosromaani.

On kiehtovaa lukea, kuinka kalannahka valmistuu alusta alkaen valmiiksi tuotteeksi.

Tekijät Hanna Nore
Kustantaja readme.fi
Hinta 34,95 €

suomalainen.com

Lue myös nämä

X