Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

F1: Seliö 15:s ja Roms 18:s Portimaon aika-ajoissa

MM-avauksen harjoituksissa ja aika-ajoissa nähtiin toistakymmentä konerikkoa. Niistä kärsivät myös suomalaiskuljettajat. Paalulle ajoi Shaun Torrente. 

19.05.2018

KirjoittajaMarko Mäkinen

Sami Seliö keskeytti aika-ajot jo ensimmäisessä osiossa moottoririkkoon ja aiemmin vapaissa harjoituksissa moottoririkon kokenut Filip Roms ei osallistunut aika-ajoon lainkaan.

”Minulta meni kolme moottoria ja Filipiltä yksi. Polttoaineen takia moottori jostain syystä nakuttaa eli bensiiniseos syttyy itsestään ennenaikaisesti ennen tulpan antamaa kipinää. Moottorin ohjainyksiköt ovat järjestäjän sinetöimiä, joten emme pääse tutkimaan niitä. Polttoaineen valmistaja taas vakuuttaa, että polttoaine on sama kuin viime vuonna. Tänäänkin kymmenen moottoririkkoa tällä varikolla kertoo jostain muusta. Sama ongelma oli viime kaudella ensimmäisessä eurooppalaisessa MM-osakilpailussa, vaikka polttoaineen toimittaja vakuutteli ihan muuta”, Seliö kertoo.

Suomalaiskuljettajien Mad-Croc Baba Racing tekee yötä myöten töitä selvittääkseen, mistä moottorin nakuttaminen johtuu.

Romsilla suuria vaikeuksia

Aluksi uusi polttoaine liuotti uuden veneen polttoainetakin epoksikitin irti ja tukki polttoainejärjestelmän. Kun polttoainejärjestelmän ja -tankin ongelmat oli ratkaistu, loppui aamun vapaiden harjoitusten viimeisellä kierroksella moottorin veto.

”Samin moottoriongelmien takia uutta moottoria ei ollut heittää suoraan veneeseeni kiinni. Tiimini rakensi uuden, joka piti ajaa sisään. Aika ei siihen sitten enää riittänyt, joten koko aika-ajo jäi tällä kertaa ajamatta”, Roms toteaa. ”Veneeni perässä on huomenna tuore moottori, joten aika takaakin voi vielä nousta MM-pisteille.”.

F1-veneiden MM-kauden 2018 avaus Portugalin GP käynnistyy sunnuntai-iltana Suomen aikaa klo 20. Sen voi katsoa suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta. Viafree toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä.

F1-veneiden Portugalin GP:n aika-ajot, Portimao:

1. Shaun Torrente (UAE) Team Abu Dhabi 41,68
2. Thani Al Qamzi (UEA) Team Abu Dhabi + 0,07
3. Alex Carella (UEA) Victory Team + 0,34

15. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing
18. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing

X