Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

700 merimailia maaliin! Ari Huuselan maailmanympärimatka on päättymässä, mutta tuulet tekevät etenemisestä turhauttavan hidasta

01.03.2021

Kirjoittajaveneen toimitus

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Yksinpurjehtija Ari Huuselan viimeinen viikko Vendée Globe -kilpailussa on alkanut samanlaisissa tuuliolosuhteissa kuin edeltävä viikko loppui. Matkaa maaliin suomalaisella on enää noin 700 merimailia, mutta tämän hetkisellä tuuliennusteella jäljellä oleva matka-aika on arviolta neljä ja puoli vuorokautta.

Huusela on viimeinen kilpailussa vielä matkalla oleva kippari. Hänen kanssaan enemmän tai vähemmän rinta rinnan maapallon ympäri purjehtinut Alexia Barrier ylitti maalilinjan sunnuntaiaamuna. Hän saapui Ranskan Les Sables-d’Olonneen ajassa 111 vuorokautta, 17 tuntia ja 3 minuuttia.

”Täällä kaikki hyvin. Matka eteni joutuisasti aamuyöhön, jolloin tuuli ennusteen mukaisesti loppui”, Huusela raportoi Atlantilta maanantaina.

Katso Huuselan tuorein videotervehdys alta:

Huusela kuvailee matkanteon hitautta turhauttavaksi, mutta sanoo olevansa tyytyväinen, ettei myrskyjä sentään ole luvassa. Ainakaan ennen perjantaita.

”Viileys alkaa jo tuntua täälläkin. Veden lämpö on laskenut jo 16,5 asteeseen”, Huusela raportoi viikonloppuna Azorit ohitettuaan. Edellisen kerran hän oli nähnyt maata Kap Hornin kiertäessään 33 päivää aikaisemmin.

X