Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Volvo Ocean Race 2017-18

VOR: Spurttikisa Ruotsiin

VOR-kilpailun kymmenes osuus starttasi Cardiffista kohti Volvon kotikaupunkia Göteborgia.

10.06.2018

KirjoittajaKari Wilén

Tällä kertaa Dongfengissa tehtiin suurimmat miehistön kierrätykset, kun kolme jäsentä jäivät rannalle ja kolme tuoretta astui kannelle. Kokenut uusiseelantilainen Stu Bannatyne vaihtui ranskalaiseen Fabien Delahayeen ja kiinalaisista Chen Jinhao ’Horace’ vaihtui Liu Xue ’Blackiin’. Sveitsiläinen Justine Mettraux korvasi ranskattaren Marie Rioun.

Myös Scallywagissa vaihtui yksi gasti ja Turn the Tide on Plasticilla kaksi.

Kymmenes osuus on vain 1300 meripeninkulmaa pitkä ja vie veneet Skotlannin ympäri Göteborgiin. Jos sää on otollinen, Ruotsiin saavutaan 3-4 vuorokauden purjehduksen jälkeen.

Ainakaan ennalta määrätyllä starttihetkellä sää ei osoittanut yhteistyön merkkejä, vaan starttia lykättiin pläkän takia.

Startti tapahtui erittäin kevyessä tuulessa myötävirrassa.

MAPFRE ja Brunel ottivat parhaan startin paapuurin halsseilla, kun taas Scallywag ja Turn the Tide on Plastic joutuivat kääntymään linjan taakse, jotta eivät olisi ottaneet varaslähtöä.

Kaikki lähtivät liikkeelle suurilla code 0 -keulapurjeilla, mutta nopeusmittarit näyttivät 0-1 solmun etenemisvauhtia.

Ainakin kolmessa veneessä naiset hinattiin mastoon tähyilemään tuulta ja ponnahtamaan isopurjeeseen, jotta läpilatat saataisiin vastakäännöksen jälkeen pullahtamaan oikealle puolellle. Martine Grael (AkzoNobel), Sophie Ciszek (MAPFRE) ja Nina Curtis (Brunel) roikkuivat kaikki valjaissa maston keskikohdalla.

Startin jälkeen veneet suuntasivat suoraan avomerelle, koska tavanomaiset kiemurat yleisön edessä oli peruttu olemattoman tuulen takia.

 

 

X