Tilaa
Näyttelyt

Venemessuilla runsas uutuuskattaus veneitä ja ohjelmaa myös perheille

05.02.2024

Kirjoittajatomi peurakoski satu björn

Yksi varma alkukevään merkki ja ensimmäinen uuden venekauden lähestymisen merkki ovat Helsingin venemessut, jotka järjestetään Helsingin messukeskuksessa 9.–18.2.2024. Näytteilleasettajia on yli kaksisataa ja esillä olevia veneitä paljon enemmän.

Suomalaiset valtamerkit eli esimerkiksi Yamarinit ja Busterit kuitenkin puuttuvat messuilta, sillä Inhan tehtaat ei osallistu messuille tänäkään vuonna.  Myös purjevenekattaus on varsin suppea, esillä on vain Dufour 470, joka on esitelty Vene-lehden numerossa 11/21. Sen sijaan moottoriveneuutuuksia on esillä paljon. Esimerkiksi täysin uusi Targa 41 on esillä Suomessa ensimmäistä kertaa, samoin kuin Saxdor 400 GTC. Lisäksi Finnmaster esittelee uuden F11 Weekend -mallinsa.

Sähköveneuutuuksista esillä on muun muassa Candela C-8 Hardtop.

Viime vuonna messuilla vieraili 64 000 kävijää, tänä vuonna kävijämäärän toivotaan olevan hieman viime vuotta suurempi. Ainakin ennakkolippuja on messuille myyty huomattavasti  enemmän kuin vuosi sitten.

Perinteiset Helsingin venemessut ovat selvä lähtölaukaus uudelle veneilykaudelle.

Runsas ohjelmatarjonta

– Soutuveneellä Atlantin kahdesti ylittänyt Jari Saario esittelee venettään päivittäin ja puhumassa Purjehdussatamassa la 10.2. klo 14, su 11.2 klo 12 ja la 17.2. klo 15 ja su 18.2. klo 12

– Arktinen purjehdus elämäntapana: Alaskasta Luoteisväylän läpi Grönlantiin. Vapaalaskija Juho Karhu asuu Alaskassa purjeveneessään ja tulee kertomaan elämästään ja suunnitelmistaan Purjehdussatamaan la 10.2. klo 16, la 17.2. klo 14.

– Puuveneveistäjien osastolla pääsee tutustumaan veistettyihin puuveneisiin ja kunnostettuihin klassikkoveneisiin. Puuveneveistäjät ry:n 2000-luvun puuvene Kiisla esiteltiin Vene 23 Båt -messuilla. Nyt Kiisla on muunnettu tuulilasiversioksi. Kiisla on 6,5 metriä pitkä moottorivene, joka on rakennettu uusiutuvista materiaaleista. Se kulkee pienellä teholla ja soveltuukin erinomaisesti myös sähkömoottorille.

– Mahogany Yachting Societyn osastolla on neljä moottorivenettä, soutuvene ja kaksi purtta, jossa toisessa on luistimet. Kaikki MSY:n veneet ovat 1950-1060 luvuilta ja jääpursi on valmistunut 1997.

– Kalastusalueella esitellään perhokalastusvälineitä ja -varusteita ja luvassa on ohjelmaa sekä opastusta alan huippujen toimesta. Yleisö voi testata perhovapoja perhonheittobaanalla. Messujen ensimmäisenä viikonloppuna messuilla vierailevat Hardyn Alistair Dandie ja Howard Croston, joista viimeksi mainittu on perhokalastuksen maailmanmestari sekä henkilökohtaisella että joukkuetasolla. Mukana menossa ovat lisäksi mm. Kari ”Hissu” Hietalahti ja Sami Pilve. Perhobaanasta vastaava kalastusopas, perhokalastuskouluttaja ja Suomen perhokalastusmaajoukkueen kipparinakin toiminut Jani Ollikainen Merimaskusta on paikalla kaikkina messupäivinä ja pyörittää baanan toimintaa ja opastaa perhokalastuksessa. Laadukas ohjelmasisältö esittäytyy yleisölle alueen kolmella ohjelmaestradilla; Alutroll-Tohatsu-ohjelmalavalla, Aalto-altaalla ja Perhonheittobaanalla.

– Messuilla on runsaasti ohjelmaa perheille ja lapsille veneilyyn ja vesiurheiluun liittyen. Lapsille on luvassa venemessujen retkikartta, suppailua ja muuta toiminnallista tekemistä messujen jokaisena päivänä. Viikonloppuina pääsee myös kohtaamaan merenneitoja ja purjehtimaan kauko-ohjattavia veneitä. Merenneidot Sessa ja Ilona ilahduttavat perheen pienimpiä venemessujen viikonloppuina. Heidän kanssaan pääsee yhteiskuviin, kokeilemaan merenneitojoogaa sekä kokemaan upean merenneitouintiesityksen. Suomen purjehdus ja veneilyn SPV:n osastolta löytyy monipuolinen lastenmaailma. Osastolla pääsee tutustumaan nopeisiin skiff-veneisiin trapetsin avulla sekä oppimaan purjehtimisen alkeita optimistijollasimulaattorissa.

Vene 24 Båt 9.-18.2.2024

Avoinna:

pe 9.2. klo 11–19

la-su 10–11.2. klo 10–18

ma-pe 12–16.2. klo 11–19

la-su 17–18.2. klo 10-18

Liput (aikuiset):

Verkkokaupasta 8.2. mennessä: 18 €

Tapahtuma-aikana: verkkokaupasta 21 €, lippukassalta 24 €

Ennakkoliput: shop.messukeskus.com

Lisätiedot: vene.messukeskus.com

Ohjelma venemessuilla

Lue myös nämä

X