Tilaa
Testit

Puuveneveistäjien tyyppivene – täyttää ekotoiveita myös materiaaleiltaan

Puuveneveistäjien tyyppivene on vastaus niille, jotka ovat toivoneet pienten konetehojen ja maltillisten nopeuksien huomioimista uudistuotannossa.  

19.07.2023

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaKari Wilén

Onhan tämä nyt kovin toisenlaista veneilyä. Puoliliukuvia runkoja pääsee enää varsin harvoin ajamaan uusien veneiden testeissä ylipäänsä, saati pienissä avoveneissä. Täysliuku ja kymmeniä hevosvoimia tehoa ovat jylläneet markkinoilla jo vuosikymmeniä.

Jopa niin, että hienovaraisemman veneilytavan viehätys on melkein unohtunut.

Paluu sellaiseen saattaa olla edessä valintana ympäristöarvojen puolesta ja polttoainekuluja vastaan. Vaihtoehdon tuovat nyt suomalaiset puuveneveistäjät. Heidän yhdistyksensä on luonut tyyppiveneen, joka täyttää ekotoiveita myös materiaaleiltaan. Puuveneveistäjien tyyppivene on saanut nimekseen Kiisla.

Ensimmäinen protovene oli esillä Helsingin venemessuilla helmikuussa. Se on nyt menossa CE-hyväksynnän vaatimiin käytännön testeihin. Niitä ennen se kävi vesillä toukokuussa Venealan keskusliitto Finnboatin järjestämässä koeajotapahtumassa, jonka yhteydessä pääsimme ottamaan nopeat tyypit tyyppiveneestä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X