Tilaa
Huolto

Veneen syyshuolto: Varaudu talven pakkasiin – muistilista jäätymiselle alttiista kohteista

Veneilykauden päättyminen on henkisesti haastava hetki. Paatti pitää nostaa ylös luontaisesta elementistään ja valmistella se pitkään, pimeään talveen. Järjestelmällinen huoltotyö varmistaa, että kaikki kriittiset toimenpiteet tulevat tehdyksi.

05.09.2023

Kirjoittajaja kuvat Matti-Pekka Falck

Oman purren tekniikka kannattaa käydä ajatuksella läpi, ja tehdä kirjallinen muistilista jäätymiselle alttiista kohteista.

Moottorin öljynvaihto on jouhevaa, kun moottori on lämmin ja öljy notkeaa. Moottori kannattaakin käyttää lämpimäksi, kun vene on vielä vedessä. Silloin ei tarvitse järjestää letkulla erikseen moottorille jäähdytysvettä veneen noston jälkeen. Öljynvaihto sujuu helposti alipainepumpulla. Manuaaliset pumput maksavat vain muutamia kymppejä. Kun öljy on imetty pois, irrotetaan öljynsuodatin. Foliovuoka on loistava apu, sillä sen saa taiteltua kulhoksi avattavan suodattimen alle hankalaankin paikkaan.

[caption id="attachment_212376" align="alignnone" width="1024"] Ruuanlaittoon tarkoitettu foliovuoka on mainio apu, kun käsitellään öljy- ja polttoainesuodattimia.[/caption]

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X