Tilaa
Näyttelyt

Helsingin Uiva 2022: Venenäyttelyssä esillä 250 venettä

Vuoden tauon jälkeen on taas mahdollisuus nähdä Suomen laajin venekattaus aidossa elementissään.

15.08.2022

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajakari wilén

Samaan aikaan kun veneily lajina on kokenut ennätysmäisen kasvun pandemian myötä, on taivaalle ilmaantunut uusia tummia pilviä. Rajusti nousseet polttoaineiden hinnat ovat jo vaikuttaneet kuluvan kesän veneilytottumuksiin. Venekaupan ongelmat ovat taas johtuneet pitkittyneestä komponentti- ja moottoripulasta.

Uivan tunnelmiin globaali tilanne on heijastunut yhtälailla epävarmuutena. Vaikeudet yhdellä osatoimittajalla heijastuvat useisiin toimijoihin venealalla. Tästä huolimatta Uivassa paikalla on ilahduttavan monta ennennäkemätöntä uutuutta.

Uutena ilmiönä messuilla on nähtävissä sekä sähköpropulsion vähittäinen tuleminen veneisiin että RIB-veneiden kasvava suosio. Sähköllä liikkuvia veneitä on mukana kuusi: neljä Terhin sähköversiota, katamaraani EB SunnyCat ja perinteisen malliseen soutuveneeseen perustuva Elvene Greta.

Asuttavia matkaveneitä on esillä laaja valikoima, sekä purjeilla että ilman. Näyttelyn suurimpia matkaveneitä ovat Nord Star 42+ Cruiser, Princess F45, Targa 46 ja Galeon 500 Fly sekä purjeveneistä 50-jalkainen Lagoon-katamaraani (Vene 8/2021), yli 43-jalkainen X4.3 ja 38-jalkaiset Hanse ja Arcona.

Moottoriveneissä uutuusmalleja ovat mm. ensimmäistä kertaa messuilla nähtävät kotimaiset, keskihyttivene Buster Magnum Cabin (Vene 8/2022) ja matkavene Aquador 300 HT sekä uuden suomalaismerkin Quarkenin Cabin ja T-top-mallit (Vene 5/2022).

Ohjelmaa koko perheelle

Uiva on ehdottomasti koko perheen tapahtuma. Lapsille on tarjolla pelastusliivejä lainaksi, jotta laiturialueilla liikkuminen on turvallista. Suomen Purjehdus ja veneily tuo Uivaan lasten toimintamaailman, jossa voi tutustua purjehdukseen ja veneilyyn hauskojen liikunnalisten aktiviteettien avulla.

Näyttelyohjelman kohokohtiin kuuluvat Extreme-Lifen laiturien flyboard- ja Freestyle-jetteily- näytökset.

Uivan perjantai on koeajopäivä. Erillistä koeajolaituria ei ole, mutta perjantaina klo 16 alkaen on veneiden koeajomahdollisuuksia tarjolla joka laiturilla.

Näyttelyalueen keskelle, promenadin varrelle siirtyneellä kalastuslaiturilla kuullaan koko messujen ajan puolen tunnin välein tietoiskuja kalastusveneen varustelusta ja ammattilaisten parhaita kalastusvinkkejä.

 

Lue myös nämä

X