Tilaa
Testit

Quarken 27 T-Top – Uusia tuttuja linjoja

Suomen venemarkkinoille enää harvoin syntyy jotain täysin uutta; uudenlaista venetyyppiä tai uutta venemerkkiä. Nyt on syntynyt, Quarken.

04.05.2022

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaMarkus Pentikäinen ja Ari Inkinen

Ei satu kovin usein, että Suomessa aloittaa kokonaan uusi venemerkki, vieläpä suoraan maailmanmarkkinoille tähyten, ja mallistoon luvataan useampia venetyyppejä ja -kokoja.

Mielenkiintoa ei lainkaan vähentänyt, että veneen takana oli Suomen veneteollisuudessa hyvin tunnettu nimi, Osmo Roukala. Uransa aikanaan Sea Star -veneiden parissa aloittanut ja sittemmin Finnmasterin, Grandezzan ja Huskyn taustalla vaikuttanut ikiliikkuja.

Quarken 27 myydään aina Yamahan valkoisen F300 NSB2X -moottorin kanssa. Se on sähköisesti ohjattu uutuus, johon on saatavana lisävarusteena Helm Master EX -joystick-ohjaus hitaisiin nopeuksiin.

Quarkenin keulakajuutta ja ohjaamo on sijoitettu hyvin eteen, joten veneen pitkittäinen painopiste on kohtuullisen edessä. Kuljettaja istuu kuitenkin lähes veneen keskipisteessä pituussunnassa, kaukana tuulilasista.

On helppo nähdä, että Quarken 27:n sisätiloihin on paneuduttu perusteellisesti. Vene on suunniteltu ulkoelämään. Makuukajuutta on toki riittävä kahden hengen yöpymiseen, mutta pitempi oleskelu ei ehkä ole tarkoitus. Siksi tilaa on ulkona yltäkylläisesti, eikä pentteriin ole erityisemmin panostettu.

Avotila jakautuu periaatteessa kolmeen osaan, ja veneeseen syntyy hyvin helposti kolme erillistä istumaryhmää.

Vaikka Quarkenissa on pituuteensa nähden paljon istumapaikkoja, ei tila ole tukittu täyteen istuimia. Kulkutiet ovat kohtuullisen leveät ja sujuvat, vaikka eivät olekaan linjassa keulasta perään.

Lue Quarkenin koeajoraportti kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 5/2022.

Quarken 27 T-Top

Hinta alk. 113 700 €

Koeajoveneen hinta ilman lisävarusteita 113 700 €.

Kokonaispituus 8,49 m, leveys 2,59 m, syväys 0,85 m, paino n. 2 500 kg, kantavuus 9 henk. / 850 kg, moottoriteho 300 hv, pohjan V-kulma 20°, pa-säiliö 300 l, CE-luokka C.

Suunnittelu Osmo Roukala, Jussi Hurskainen (Idis Design Oy) ja Arttu Mylläri (R2 Marine Ltd), valmistuttaja Quarken Boats Oy, Kokkola, valmistaja Fenix Marin Oy, Valkeakoski, valmistusmaa Suomi.

Vakiovarusteet, mm. sähköinen ohjaus, säädettävä nahkaratti, 5” Yamaha LAN -näyttö, tuulilasinpyyhin, kaksiakkujärjestelmä, aurinkokansi keulassa, 2 kpl offshore-istuimia, keskisohvan patja, uimatikas, led-navigointivalot, sähköinen ja manuaalinen pilssipumppu, 12 V virtaliitäntä ja USB-liitäntä, äänimerkki, keulakajuutan patjasto, matto ja led-valaistus.

Lisävarusteet, mm. Convenience-varustus (puhelimen langaton lataus, keulapotkuri, sähköiset Bennett-trimmitasot, 12” Garmin-karttaplotteri ja kaikuluotainanturi, Fusion stereojärjestelmä) 10 845 €, Premium-varustus (Premium-patjasto, 4 runkoikkunaa, kansivalaistus, 2 kpl 12” Garmin plotteria) 7 670 €, Weekend-varustus (30 l vetojääkaappi, maasähköjärjestelmä, sähköinen wc ja wc:n verho, makeavesijärjestelmä, suihku uimatasolla) 7 410 €, synteettinen turkkipinnoite 2 234 €, keulan patjasarja 631 €, keulakannen pöytä ja patja 1 242 €, keulan ankkurivinssi ja kaukosäädin 3 592 €, keulakaiteet 388 €, perän kaiteet 372 €, vesihiihtokaari 691 €, hifi-äänentoistojärjestelmä 3214 €, keulakajuutan luukku 811 €, Garmin 315i -vhf 934 €, AIS-vastaanotin/lähetin 1 147 €, avotilan sivupenkki + patja 1 690 €.

 

Lue myös nämä

X