Korpoström

Tiedot

Koordinaatit:
60°06,6' P. 21°36,1' I
Satamanro:
838
Merikartta:
D 717
Vieraspaikkoja:
70
Syvyys:
2,5-12 m
Kiinnitys:
poiju, kylki
Avoin:
-
Satamamaksu:
25 e (2018)
Yhteyshenkilö:
Raine Kaukiainen
Puhelin:
040 139 1218
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • kauppa
 • polttoaine
 • vesi
 • joukkoliikenne
 • kahvila
 • luontopolku
 • pesutupa
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • wc
 • Wlan
 • jätehuolto
 • veneluiska
 • astianpesupaikka
 • polkupyöränvuokraus

Jakeluaseman tiedot

Hinnat perustuvat lukijoiden antamiin tietoihin.

2018

Seapoint, puh. 0400 599 319

Bens 98, D

A 24/7 K+S

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2018: 

Korpoström ★★★★★

”Uusi yrittäjä saanut pienessä ajassa hyvän vauhdin päälle. Kaunis paikka, hyvä henkilökunta ja maistuva ruoka.”

Lukijamme suosittelevat: Salaatit, löytyy kolme erilaista. Niin isoja ja täyttäviä, että vau 🙂

Päivitä polttoaineiden hinnat Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat päivittää polttoaineiden hinnat.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sataman hoidosta vastaa nyt Raine Kaukiainen.

Kiti Westerback
16.4.2018
Arkistosta:

Runkoväylän varrelta 138

Korpoströmin saaristokeskuksessa Korppoon etelärannalla on vierassataman laiturin poijuissa tilaa runsaasti. Paikkoja on noin 70 veneelle ja tankkauslaituriin mahtuu tankkaamaan 2-3 venettä kerrallaan.

Laitureita on hieman uusittu, mutta poijujen sumaa en ymmärtänyt. Niitä oli vierekkäin useita, eikä niihin ollut silloin mahdollisuutta kiinnittää satamaan tuota edellä luvattua määrää veneitä.

Palvelut Saaristokeskus Korpoströmissä ovat melko uusissa tiloissa ja siellä on vielä siistiäkin.

Satamaan ajo ja turvallisuus

Satamaan ajo tapahtuu 2,4 metrin väylää, joka poikkeaa runkoväylästä itään reilu puoli meripeninkulmaa.

Vierassatama on väylän pohjoispuolella. Kovat tuulet lännen sekä idän puolelta ja Syvälaxvikenin suunnasta tekevät jonkin verran aallokkoa.

Vähäiset tuulet eivät vaikuta laitureihin, joskin ohikulkuliikenne vispaa jonkin verran. Sataman syvyys on 2,5-12 metriä ja matalinta on laiturin tyvessä. Poijupaikkoja on parissa laiturissa ja tankkauslaiturissa on kylkipaikkoja turvallista tankkausta varten.

Laiturit ovat tukevat ja ohikulkuliikenteen huomioiden vielä ehjät. Kiire, tai jokin muu syy aallontekoon on käsittämätöntä – niin kuin sillä jotain voittaisi kesän aikana. Se on varmaa, että kiirehtimällä polttoaineenkulutus ei ainakaan pienene.

Maissa havaittua

Polttoainetta saa siis erillisestä laiturista, johon sopii kolme neljä venettä tankkaamaan ja isompia veneitä pari. Tankkimittarit ovat ylätasolla, jossa on myös korttikone – mitä ensikertalainen ei heti havaitse. Menoainetta kuitenkin saa melko suojaisesta paikasta laiturin juuresta ilman suurempia aaltohäiriöitä. Polttoaineasema on miehittämätön ja maksuksi käy luotto- tai pankkikortit sekä käteinen raha.

Vesitankkaus kannattaa suorittaa Korpoströmin satamassa. Matkaa seuraaviin vesipisteisiin on jonkin verran mihin suuntaan hyvänsä lähteekin.

Satamakonttori on asiallinen. Saunat on uudistettu, kuten myös suihkut, wc-tilat, pyykkitupa ja seurustelutila.

Kauppa ei suuruudellaan pilaa ainakaan maisemaa ja sieltä saa tarvittavat päivittäistavarat matkan jatkumista ajatellen. Korpoströmissä kauppa avataan jälleen kesän alussa.

Kirkonkylän K-marketissa on tilaa ja valikoimaa koko kylälle ja miksei veneilijällekin, jos silloin käy, kun satamakauppa on vielä kiinni. Matkaa Korpoströmistä Korppoon kirkolle on reilu kahdeksan kilometriä.

Saaristokeskus Korpoströmissä voi ruokailla valoisassa ravintolassa ja keskuksessa voi myös tutustua vaihtuviin näyttelyihin. Kokousväelle on yöpymistiloja hotellissa ja osa palveluista on tarkoitettu vain ryhmille.

Saaristokeskuksen rakennukset ovat iloisen värisiä, mutta kaikilta osin ne eivät maisemassa viihdytä kaikkien silmää.

Nähtävyydet

Varsinaisia nähtävyyksiä ei kävelymatkan päässä ole, mutta saariston muu rauhallisuus ja kauneus omalta osaltaan kiehtoo. Ainoa tuulimylly lähietäisyydellä ei juuri tunnu ketään kiinnostavan ja harva sen edes huomaa.

Korppoota kierrellessä menisi jokunen päivä aikaa ja tarvitsisi hyvän paikallisen oppaan matkaan. Polkupyörä- ja patikkaretkillä näistä saariston helmistä voisi saada eniten irti.

Mikko Rajala
KIPPARI 5/2012

 

14 kommenttia artikkeliin “Korpoström”

 1. KOFC sanoo:

  Korjauksen jälkeen viihtyisä ja mukava paikka. WC ja suihkutiloja liian vähän.

 2. tikka sanoo:

  Tällle paikalle kyllä täytyy antaa positiivista palautetta. Paikka on kaunis. Rakennukset ja sisustus on toteutettu tyylillä. Saunat ja saniteettitilat ovat siistejä. Ravintolan tarjoamat herkut ovat hyviä. Tosin ravintola voisi olla auki hieman myöhempäänkin. Mikäli haluaa herkutetta myöhempään viereinen Romar on auki pidempään.

 3. lasse47 sanoo:

  Satama jossa 70 veneelle tilat, yksi suihku? Saaristolaisten elämästä kertonut museonäyttely hävinnyt.

 4. Ks sanoo:

  Naisten saunan puolella kaksi suihkua, miesten puolella kolme. Mistä juttu yhdestä suihkusta kumpuaa?

 5. Juuri vieraillut sanoo:

  Eipä ollut opastettu naisten ja miesten saunoiksi. Ovissa luki vain Sauna 1 varattu klo x-x ja Sauna 2 varattu klo y-y. Olisi sitten voinut olla merkitty naisten ja miesten saunoiksi, jos niin oli tarkoitus.

 6. jees sanoo:

  Mesta on tosi hieno ja runsaasti palveluja. Kauppa tosi hyvä. Ravintola sen sijaan ei loistanut servicellään. Juomat kestää tunnin saapua, väärinkäsityksiä, sähellystä, nuoret tytöt ihan kujalla…

 7. jees sanoo:

  Ribsit oli sen sen sijaan loistavia. Sikahyviä.

 8. Sakke sanoo:

  Ravintolan menu turhan hienosteleva. Kysyin tarjoilijalta ovatko ahvenet kunnolla voissa paisteut. Annoksessa olivat grillissä pistetut aneemiset ahvenet, jotka eivät ole voista kuulleetkaan. Pettymys. Muutama vuosi sitten olemme saaneet oikein hyvää uutta keittiötä, mutta emme tänä vuonna. Saunassa ahdastta.

 9. pobeda sanoo:

  Poijut ripoteltu sinne sun tänne, ei niinkään sinne missä niitä tarvitaan. Paikkojen varaus vain netin kautta, ei puhelinvarausta. Varattuja paikkoja ei ole merkitty näkyvästi, seurauksena turhia rantautumisia. Ongelmista on kuulemma keskusteltu. Ehkä diskuteeraaminen ei riitä, pitäisi tehdä jotakin.

 10. Asiakas moido sanoo:

  Kauppa auki klo 17 arkisin 28.7 jälkeen. Kiitti et ilmoittelette asiasta.

 11. tulipakäytyä sanoo:

  Ehdottomasti ala-arvoisin ravintolakokemus tältä kesältä: neljän hengen seurueesta (kaksi aikuista, kaksi lasta) toisen lapsen annos unohtui ja toimitettiin sitten viiveellä…täysin suolattomilla ranskalaisilla. Broilerin fileestäkin iso osa oli yllättäen luuta ja sidekudosta, lisukkeena olleesta kompostista ei kyennyt päättelemään oliko siinä joukossa sardiineja (ei pitänyt olla, mutta makuvivahdus silti) vai pelkästään kasvikuntaa. Makuasioista on tietysti turha kiistellä, mutta kaikkiaan kelmeä vaikutelma tuli ruoasta. Toivottavasti tulevaisuudessa ravintolaan palkataan kokki tms ruoanvalmistuksen ammattilainen.

 12. Missä palvelu? sanoo:

  Töykeää palvelua! Likat sählää, tiuskii eikä paljon kiitosta kuulu. Muutenkin koko paikan tunnelma kuin konferenssikeskuksessa. Ensikerralla kierretään kaukaa… Sijainti on kaunis, harmi että pilattu huonolla palvelulla.

 13. Kag/ka sanoo:

  Paikan pitäjä on veneenrakentaja, ei kokki, palvelusta ei voi antaa arvosanaa, kun sitä ei yksinkertaisesti ole.

 14. motor99 sanoo:

  No Synkkää on. Aiemmin käyty useasti. Seuraavaa kertaa ei tarvitse lähi vuosina miettiä: syyt alla:
  Saunaan ei päässyt, ravintola kiinni jo klo 22. asiakkaita oli, mutta tarjoilia sanoi, ettei enää tarjoilla, olihan kello jo kymmenen illalla perjantaina 1.8.14., hallelujaa. Voisi sopia uskovaisille, itse en ole. WC-puolen suihku ei ole käytössä, joten veneessä pesulle. Huomenna lähdemme aikaisin johonkin sivisaation piiriin kuuluvaan paikkaan, harmittaa olimme suunnitelleet viettää K-Stömmissä muutaman päivän. PS. Rumar oli ihan toista tasoa vieressä, ja positiivisessa mielessä!

Kommentoi

X