Tilaa
Uutiset

Vuoden vierasvenesatamat on valittu – voittajiksi äänestettiin Rödhamn ja Luhanka

11.02.2023

Kirjoittajaveneen toimitus

Suomen Messusäätiön ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä haettiin erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatamaa. Voittajiksi valittiin Rödhamn Ahvenanmaalla sekä Luhanka Päijänteellä. Vuoden vierasvenesatamat palkitaan vuosittain Vene Båt -messujen yhteydessä.

Rödhamn sijaitsee Ahvenanmeren äärellä noin 10 mailia Maarianhaminasta. Äänestäjien palautteissa korostuivat sataman tunnelma ja suojaisuus, loistava palvelu, hyvä ruoka sekä aamuiset tuoreet sämpylät. Historiallinen ja luonnonkaunis Rödhamn on ÅSS:n kerho- ja vierassatama.

– ÅSS on tehnyt hienoja investointeja vierassataman palveluihin ja huoltorakennuksiin. Olemme ylpeitä saatuamme palvella vieraitamme 27 vuoden ajan! Vierailijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta ja vuosi 2022 rikkoi kaikki aikaisemmat ennätykset. Olemme iloisia ja kiitollisia veneilijöiden palautteesta. Palkinto on meille kunnia, kertoo satamayrittäjä Anette Gustafsson.

LUE MYÖS: Satamaesittely: Rödhamnissa palvelut paranivat

Päijänteellä sijaitsevaa Luhangan satamaa on kehitetty voimakkaasti viime vuosina. Kiitosta saavat uudet laiturit, lähikaupan ja ravintolan tarjoamat satamapalvelut sekä hyvä ja rento tunnelma.

– Vuoden vierasvenesatama -tunnustuksen saanti on hieno asia ja olemme siitä kiitollisia. Ennen kaikkea tunnustus kuuluu myös veneilijöille palveluita tuottaville yrityksille. Palkintorahan tulemme kanavoimaan sataman opasteiden kehitykseen. Tulemme kehittämään satamaamme edelleen lähivuosien aikana lisäämällä laitureita, venepaikkoja ja viihtyisyyttä sataman alueella, kertoo Luhangan kunnanjohtaja Tuomo Kärnä.

Vuoden vierasvenesatama 2023 Luhanka.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle. Kunniamaininnan saivat rannikkoalueelta Seglinge ja Loviisan Laivasilta, sekä Järvi-Suomesta Varkaus, Taipale ja Sahanlahti Resort Puumalasta.

Vuoden vierasvenesatama -palkinnolla innostetaan vierasvenesatamia kehittämään palveluitaan entisestään. Voittajasatamat ovat esillä messuilla omalla osastollaan. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto kummallekin voittajalle.

Vuoden vierasvenesatama 2023-äänestyksessä ajalla 1.7.–30.9.2022 annettiin kaikkiaan noin 3600 ääntä, joista rannikolle 2500 ja sisävesien satamille 1100 ääntä. Voittoäänet jakautuivat rannikolla 112:n ja sisävesillä 46 sataman kesken. Äänestettäviä satamia oli tällä kertaa rannikolla 174 ja sisävesillä 82. Mukana olivat kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä aikaisemmin äänestyksessä menestyneet vieraslaiturit.

Äänestyksessä veneilijät kertoivat, missä satamissa ovat kuluneella kaudella vierailleet ja nimeävät näistä paremmuusjärjestyksessä kolme suosikkiaan.

Vene 23 Båt -messut: Vuoden vierasvenesatamat 2023 osastolla 1a9

Lue myös nämä

X