Tilaa
Testit

Pikatestissä Orca-purjevenereititys – Tuuleen nojaten

Orca-navigointijärjestelmän purjeveneen automaattinen reititystoiminto on harvinaista herkkua, mutta ihmeitä siltä ei voi odottaa – vielä.

27.05.2024

KirjoittajaTimo Kuukkanen

Orca pärjäsi mainiosti automaattisten venereitittimien vertailussamme (Vene 3/23). Sen vahvuutena oli nopeasti toimiva väyläreititys. Niinpä odotukset olivat korkealla sen purjevenereitityksen suhteen.

Purjevenereititys huomioi tuulensuunnan, jonka perusteella reititin osaa määritellä luoviosuudet. Tietoa on mahdollista jalostaa. Reittiä ja laskelmia matka-ajasta voi tarkentaa, kun reititin tietää myös tuulen nopeuden ja veneen polaarikäyrät.

Avomeripurjehduksessa tarvitaan vielä edistyneempää menetelmää, joka laskee nopeimman reitin avomerellä ennustettuja ilmanpaineiden ja tuulensuuntien vaihteluita hyödyntäen.

Orcan purjevenereitityksestä oli etukäteen tiedossa, että tuulen suunnan ja nopeuden lisäksi se käyttää apunaan polaarikäyriä, joita sen tietokannassa on tuhansista veneistä. Polaarikäyriä voi etsiä purjenumerolla tai veneen mallilla, mutta sovellukselle voi myös opettaa veneen suorituskykyä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X