Tilaa
Uutiset

Jeanneau Sun Fast 30 OD – Isojen pelureiden pieni kisapursi

23.11.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Ranskan, Britannian ja USA:n suurimpien kilpapurjehdusliittojen yhteinen Class 30 -yksityyppihanke ottaa askeleen eteenpäin. Suunnittelutoimisto VPLP:n voittajaehdotuksen toteuttajiksi ryhtyvät avomerikisapursista tuttu ranskalainen Multiplast sekä suurveistämö Jeanneau samasta maasta. Veneen ja luokan nimeksi tulee Jeanneau Sun Fast 30 One Design.

Ensimmäiset 26 venettä on jo tilattu ja niiden luvataan pääsevän vesille ensi huhtikuussa. Kisasarjat pyörähtävät käyntiin sitä mukaa, kun fleettejä saadaan koottua yhteen.

Vene on nimensä mukaisesti 30-jalkainen ja modernien offshore-pursien tapaan siinä on kantava ”semi-scow” keula. Sisällä on vain välttämättömin avomerikisoissa vaadittu suoja ja toiminnat. Avotila on pitkä ja kuvista päätellen yksin- ja kaksinpurjehduksen mahdollistava. Levanki on perässä, isonjalus keskellä turkkia pitkälle ulottuvan pinnan keulanpuolella, päävinssit sangen edessä laidoilla ja trimmit ruffin reunalla.

Saalingit ovat voimakkaasti taakse viistetyt, mutta peräharuksille näyttää olevan paikkansa. Keulaan tulee luovipurjeeksi 3D-säädettävä fokka ja avotuulille pitkän teleskooppipuomin kärkeen Code0 ja genaakkeri.

Jeanneau 30 OD:t rakennetaan samalla Chevirén tehtaalla kuin saman Beneteau-konsernin Figaro 3:t. Ympäristövastuullisuutta huomioidaan mm. termoplastisella hartsilla, jonka raaka-aineesta vähintään 20% on kierrätettyä ja joka itse voidaan kierrättää kokonaan. Lisäksi yksityyppisääntö sallii polttomoottorin korvaamisen samanpainoisella sähköisellä ilman tasoitussakkoa.

LUE MYÖS:

Kuukauden vene: Class 30 One Design – uusi luokka avomerelle

Esittelyssä radikaalit siipiveikot Figaro 3 ja TF10

 

Jeanneau SF 30 OD

Lue myös nämä

X