Tilaa
Uutiset

F1: Seliö vaikeuksien kautta viidenneksi

Moottoriongelmista kärsinyt suomalaiskuljettaja Sami Seliö nousi hienosti viidenneksi  F1-veneiden MM-sarjan Lontoon osakilpailussa.

17.06.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Vaikeuksista kärsinyt suomalaiskuljettaja Sami Seliö nousi hienosti viidenneksi  F1-veneiden MM-sarjan Lontoon osakilpailussa. Seliö starttasi kisaan sijalta 12. Mad-Croc Baba Racingin toinen kuljettaja Filip Roms jätti sen sijaan kisan väliin polttoainetankissa havaittujen ongelmien vuoksi.

Molemmat tallin kuljettajat ovat kärsineet alkukauden moottoririkoista ja ongelmista, joihin juuri Lontoon osakilpailun alla löydettiin lopulta syy. Seliön moottorin säätöjä muutettiin radikaalisti, mikä sai koneen kestämään, mutta suorituskyvyssä on vielä petrattavaa.

Seliö ajoi lähes 30 kierrosta lajin hallitsevan maailmanmestarin Alex Carellan (ITA) takana kuudentena. Painostus toi tulosta kierroksella 36, kun Carella kaatoi veneensä ja keskeytti.

”Taistelupisteet. Viides sija tuntui kaikkien vaikeuksien jälkeen melkein jo voitolta. Oli tärkeätä päästä maaliin ja pisteille. Uusintalähdössä veneeni ei vain kiihtynyt tarpeeksi ja menetin yhden sijan. Viides sija kyllä maistuu sekin”, Seliö totesi kilpailun jälkeen nettisivuillaan julkaistussa jutussa.

Aika-ajoissa 15:s ollut Roms jätti kisan väliin, sillä hänen moottorinsa hajosi jälleen sunnuntaiaamun vapaissa harjoituksissa.

”Syy tähän oli polttoainetankista irronnut turvavaahto, joka oli tukkinut polttoaineensuodattimet ja bensapumput. Tankin pohjasta löytyi noin puolikkaan kahvimukin verran muruja”, Seliön nettisivuilla julkaistussa jutussa todetaan.

”Saamme uuden polttoainetankin sarjan seuraavaan osakilpailuun Ranskaan. Vanhalla tankilla ei olisi ollut mitään järkeä lähteä rikkomaan uutta moottoria”, Roms toteaa pettyneenä.

Lontoon F1-veneiden osakilpailun voittoon ajoi paalulta startannut Ruotsin Erik Stark. Toisena oli Ranskan Philippe Chiappe ja kolmanneksi ajoi hänen maamiehensä Peter Morin.

Seuraava F1-veneiden MM-sarjan osakilpailu on kahden viikon pääsä Ranskassa. Kilpailuja on kaudella jäljellä kaikkiaan kuusi, joista viimeinen ajetaan joulukuussa Arabiemiraateissa.

Lue myös nämä

X