Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

F1: Suomalaiset hakevat revanssia Lontoossa

Moottoriongelmista jälleen kärsineet Seliö ja Roms sijoittuvat Lontoossa lopulta F1-kisan lauantain aika-ajoissa sijoille 12 ja 17.

16.06.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

F1 Powerboat Racing -sarjan suomalaiskuljettajat Sami Seliö ja Filip Roms hakevat revanssia viikonloppuna Lontoossa.

Molemmat Mad-Croc Baba Racingin kuljettajat joutuivat jättämään toukokuussa Portugalissa järjestetyn MM-kauden avauskilpailun kesken. Seliö ei päässyt tuolloin moottoririkon vuoksi ollenkaan starttaamaan kisaan, ja Roms keskeytti yhdeksän kierroksen jälkeen.

Lontoossa ongelmien toivottiin olevan jo takana päin, mutta toisin kävi. Molemmat kuljettajat kokivat moottoririkot jo aamun vapaissa harjoituksissa ja ongelmat jatkuivat myös itse aika-ajoissa. Romsin moottori hajosi aika-ajon ensimmäisessä osiossa, Seliön moottorista veto hiipui aika-ajon toisessa osiossa, Sami Seliön virallisella nettisivulla kerrotaan.

”On tämä murheellista. Kaikki on tehty, moottoreista vastaavat mekaanikot ja niiden virittäjä ovat ymmällään. Tässä jo pitää vakavasti miettiä huomiseen MM-osakilpailuun osallistumista, jos syy tai syyt konerikkoihin eivät tässä yön aikana selviä. Seuraava MM-osakilpailu ajetaan Ranskassa jo kahden viikon kuluttua, eikä tuossa ajassa ehdi kovin montaa uutta moottoria enää rakentaa. Harmittaa jo senkin takia, että Lontoon Thames-joki olisi hieno paikka ajaa täysillä kilpaa”, Seliö toteaa nettisivujensa jutussa.

Seliö sijoittui lauantain aika-ajoissa sijalle 12 ja Roms sijalle 17. Paalulta sunnuntaina lähtee ruotsalainen Erik Stark.

Kisa käynnistyy sunnuntaina 17. kesäkuuta Suomen aikaa kello 17 ja sen voi katsoa suorana muun muassa Viafree-nettitelevisiopalvelun kautta täältä.

X