Tilaa
Jutut

Euroopan parhaat purjeveneet 2023

Kategoriat supistuivat viidestä neljään sekä yhteen kunniamainintaan, kun 12 johtavaa veneilylehteä valitsi Euroopan parhaat purjeveneet alkavalle kaudelle.

22.02.2023

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaLudovic Fruchaud

Kun ehdokkaiksi pyritään saamaan mahdollisimman tuore kattaus veneitä, odotettavissa on aina kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on peruutukset: osa ehdokkaista ei koskaan saavu testipaikoille valmistus- tai logististen esteiden takia.

Toinen ongelma on veneiden luokittelu eri kategorioihin ennakkotietojen perusteella. Lähes aina huomataan jonkin purren kilpailevan ryhmässä, johon se ei aidosti sovi. Siksi jury voi siirtää veneitä paremmin niille sopiviin kategorioihin tai muuttaa ryhmiä. Tänä vuonna risteilijöinä ja urheillullisina esiteltyjen monirunkoisten erot olivat todellisuudessa niin pieniä, että luokat yhdistettiin.

Harvinaisempi päätös oli erikoispursien jättäminen kokonaan ilman voittajaa. Tiukan keskustelun jälkeen päätettiin, etteivät ACE 30 (esittely Vene 1/2023) ja Ecoracer 25 täytä sääntöjemme vaatimusta sarjavalmisteisuudesta. Astus 22.5 taas ei noussut riittävän poikkeuksellisen hyväksi purreksi, vaikka sinänsä ihan mainio vene onkin.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X