Tilaa
Testit

Esittelyssä ACE 30 – Rakkaudesta lajiin

ACE 30 on täsmävene yhdelle tilaajalle. Sen muunneltavuus voi silti tyydyttää monenkin purjehdusintoilijan unelmia, ja juuri siinä on pienveistämön voima.

27.01.2023

KirjoittajaTeksti Pasi Nuutinen

KuvaajaLudovic Fruchaud

Testisession ensimmäiset legit ovat tälle veneelle haastavimmat. 6,5 m/s tuuli puhaltaa suoraan satamasta ulos vievän väylän suuntaisesti ja nostaa pitkän, Atlantilta vyöryvän mainingin päälle terävää puolimetristä aaltoa. Tiukka luovi sellaista vasten ei ole lainkaan sitä, mistä scow-rungot tykkäävät.

Kollegat ja ACE 30:n suunnittelija-veistäjä Antoine Mainfray häipyvät veneen sisätiloja tutkimaan. Jään yksin kannelle ja mikäpä siinä, soolo- ja paripurjehdukseen vene on tarkoitettukin.

Avotilassa ei ole penkkejä. Paras paikka ohjaajalle löytyy matalalta ja leveältä sivukannelta. Takakäsi yltää peräharusta säätävälle vinssille, etukäsi fokan ristiinvedetylle jalukselle. Sen jaluspiste on 3D-säädöllä ruffin päällä, kiitettävän lähellä veneen keskilinjaa. Fokan etuliesma on reilusti keulaharusta lyhyempi, purjetta latistetaan sen korkeutta muuttamalla. Masto on niin takana, että luovipurjeen koko riittää näinkin. Masto ja puomi ovat hiilikuitua, painoiltaan ainoastaan 27 kg ja 3 kg.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X