Tilaa
Testit

Esittelyssä Quarken 27 Cabin – Kunpa sataisi

Ryminällä venemarkkinoille tullut Quarken 27 on ehtinyt kolmanteen versioon. Tällä kertaa tuttu runko on saanut kajuutan kannettavakseen.

20.02.2023

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaAnton Reenpää

Ensimmäinen Quarken 27 oli mallia Open, eli isokokoinen avovene. Jo tuolloin oli täysin selvää, ettei Open jäisi ainoaksi, vaan lisää tulisi myöhemmin. Vene-lehti ajoi uutuuden vielä prototyyppivaiheessa joulukuun lähes pakkasilla.

Keväällä esiteltiin Quarken 27 T-Top, joka tilaratkaisuiltaan ei oleellisesti eronnut Openista, mutta oli ajettavuudeltaan hieman toisenlainen korkean ja painavan katon vuoksi. Artikkeli sen koeajosta julkaistiin Vene-lehdessä 5/2022.

Lopulta viime vuoden loppukesällä päivänvalon näki samalle rungolle rakentunut Quarken 27 Cabin.

Quarken-malliston rakentaminen tapahtui todella nopeasti, sillä yleensä valmistajat ovat melko varovaisia uutuuksien suhteen. Jos yksi malli ei herätä haluttua kiinnostusta, ei uusia versioita välttämättä nähdä koskaan. Tällä kertaa liikkeelle lähdettiin rohkeasti heti kolmella versiolla.

Ilmeisesti rohkeus kannatti, sillä työn alla on jo suurempi mallisarja.

Quarkenin runko ei aivan ole tavallisimmasta päästä. Se on offshore-venemäisen kapea suhteessa pituuteen ehkä siksi, että leveys on haluttu pitää niin sanotussa trailerimitassa, eli enintään 2,60 metrissä.

Lintuperspektiivi kertoo veneen ulkotilojen mittasuhteet erinomaisesti, tosin peräkansi jää kajuutan katon lipan alle.

Quarkenin Open ja T-Top -mallit ovat vahvasti suunnattu aurinkoisiin päiviin ja viikonloppuihin, Cabin on hieman toisenlaisiin tarpeisiin. Suuri kajuutta on jättänyt ulkotilat suhteellisen pieniksi, etenkin perän avotila ei ole varsinainen auringonpalvojan paratiisi.

Quarken on suunniteltu modulaariseksi ja eri malleissa käytetään hyvin paljon samoja osia.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 2/2023

Quarkenin kaunislinjainen runko on matalahko. Open- ja T-Top-malleissa sitä ei juuri huomaa, mutta Cabinissa korkea kajuutta korostaa rungon mataluutta. Rungon väri on teippausta ja sen saa lisämaksusta.

Quarken 27 Cabin

Quarken

Hinta alk. 131 300 €

Kokonaispituus 8,35 m, leveys 2,59 m, syväys 0,85 m, paino n. 2 700 kg, kantavuus 8 henk. / 850 kg

Moottoriteho 300 hv, pohjan V-kulma 20°, pa-säiliö 300 l

CE-luokka C

Alkaen-hinta sisältää Yamaha F300 NSB2X -moottorin ilman potkuria.

Koeajoveneen hinta ilman lisävarusteita 131 300 €. Hintaan eivät sisälly kuljetus ja luovutuskustannukset. Lisävarustehinnat varauksin.

Myynti Quarken jälleenmyyjät 

Lue myös nämä

X