Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa

Vytegra

Tiedot

Koordinaatit:
61°00' P, 36°26' I

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Matkalla Moskovaan: Unelmaa toteuttamassa

Eletään aurinkoisen toukokuun jälkeen sateista, kylmää ja tuulista kesäkuuta, kun päädymme Äänisen etelärannalta Vytegran pieneen kaupunkiin.

”Satamassa” odottavat vanhan betonilaiturin ruosteiset pollarit. Siinä kaikki. Ei vettä, ei sähköä, ei palveluja. Kun saamme kiinnitettyä Azuran, laiturille ilmestyy ilotytöltä näyttävä daami, joka kertoo satamamaksun olevan 4 000 ruplaa (n. 50 euroa). Summa on tietysti aivan tuulesta temmattu, mutta hän pistää vielä paremmaksi: hinta pätee vain alle 12 tunnin vierailuille, hinta koko yöltä on 8 000 ruplaa. Kerromme maksavamme hampaita kiristellen 4 000 ruplaa, mutta emme kopeekkaakaan enemmän ja jos tämä ei hänelle sovi, jatkamme matkaa. Nainen soittaa jonnekin ja vastatarjouksemme käy, mutta meidän pitää siirtyä vielä surkeammassa kunnossa olevaan laituriin. Muistoksi saamme virallisen lomakkeen kolmena kappaleena: tekstiä, monia leimoja ja allekirjoituksia.

Vytegra ei ole esteettinen elämys. Kaupunki on sekoitus eri aikakauden arkkitehtuuria ja pääkatua lukuun ottamatta kadut ovat päällystämättömiä.

Pakenemme sadetta rumassa rakennuksessa olevaan ”kahvilaan”. Paikka näyttää askarteluhuoneelta, jossa on kokoelma kierrätyskalusteita, mutta yllätykseksemme kahvi ja kakku maistuvat todella hyviltä. Toteamme matkamme varrella muuallakin, että ei pidä antaa ulkonäön hämätä.

Thomas Kittel
VENE 11/2018

Kommentoi

X