Tilaa

Varkaantaipaleen kanava

Tiedot

Koordinaatit:
61°28,89' P, 27°29,4' I
Merikartta:
208
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 3/2012:

Vuonna 1877 valmistunut Varkaantaipaleen kanava lyhentää matkaa Suur-Saimaan ja Mikkelin välillä.

Yöveden ja Louhiveden välisellä väylällä sijaitseva kanava on 400 m pitkä, 7,1 m leveä ja 1,7 m syvä. Soveltuu vain moottoriveneille, sillä alikulkukorkeus on enintään 8 m.

Varkaantaipaleen avokanavan jälkeen Louhivedellä itään kääntyessään voi valita kaksi vaihtoehtoista reittiä Anttolaan. Naarasaaren jälkeen kääntyy väylä pohjoiseen ja Vitjaselle. Sieltä löytyy myös Anttolanhovi hotellitason palveluineen ja omine laitureineen.

Vitjasenlahden väylän päästä löytyy vieraslaituri Anttolaan tutustumista varten. Vesireitti päättyy tähän ja takaisin on ajettava kymmenisen meripenikulmaa suuntaansa palatakseen lähtöpisteeseen.

Sitävastoin Louhivettä itään ajettaessa pääsee Väätämönsalmen kautta Anttolan itäpuolella sijaitsevaan Kirkonkylänlahteen, jossa varsinainen palkittu vierassatama on. Satamasta on lyhyt matka kirkonkylän hyviin palveluihin. Satamassa on sekä peräpoiju- että aisapaikkoja noin 40 hyvässä laiturissa. Suuremmille veneille on myös kylkikiinnityspaikkoja.

Anttolasta Harvion kautta Luonterille siirryttäessä maisema muuttuu kertaheitolla. Jos on Ristiinan, Mikkelin ja Anttolan seudut Saimaan mökitetyintä maalaismaisemaa, on harvaanasuttu ja jylhärantainen Luonteri niiden täydellinen vastakohta.

Kommentoi

X