Tilaa

Skogsholmen

Tiedot

Koordinaatit:
60°12,0' P, 25°15,1' I
Karttasarja:
A, B
Merikartta:
625
  • Palvelut

  • jätehuolto
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 6/2008:

Helsingin kaupungin osaksi omistama. Sauna vuokrattu Kartanon venekerholle. Saaren koilliskulman satama vapaasti käytettävissä. Siellä on laituri, kalliorenkaita, poijuja, huussi ja jätehuolto. Saari sopii myös telttailuun. Eteläranta on kivikkoinen.

Ajan Skogsholmenin koilliskulmaan. Saan vapaasti valita kuudesta poijusta mieleiseni, sillä satama on tyhjä. Matalakulkuiselle veneelle on tarjolla kalliolenkkejä. Syvemmät voivat kiinnittää keulaköytensä laituriin.

Huomaan, että läheisen saunan terassilla on mies ja rantaan on vedetty pikkuvene. Saari on minulle tuntematon, joten menen kyselemään. Saan kuulla, että sauna lähiympäristöineen on vuokrattu Kartanon venekerholle, mutta muu osa ulkoilualuetta on kaikkien käytössä. Saaren luoteisosa on yksityisaluetta.

Kävelen polkua pitkin lounaaseen saaren läpi. Keskiosa on kuivaa mäntymetsää. Lounaiskulman peittää hieno iso, auringonpalvojille sopiva kallio. Eteläranta on pääosin kivikkoista ja matalaa. Siellä täällä rantaa pitkin luikertelee juovainen kallio, josta on lohjennut hassun muotoisia kiviä.

Tullessani takaisin satamaan pysähdyn ihmettelemään kuvottavaa hajua. Tutkiskelen ympäristöä ja löydän haisevan suolavesilammikon, jossa levä on päässyt kehittymään oikein reheväksi ja moniväriseksi.

 

 

Kommentoi

X