Tilaa

Saana, Kuopio

Tiedot

Koordinaatit:
N62° 52,413′ E027° 39,551′
Satamamaksu:
25 €/yö (2020) sis. sähkön ja veden
Yritys:
Kuopin Saana
Puhelin:
044 724 0940
  • Palvelut

  • kahvila
  • ravintola
  • sauna
  • suihku
  • sähkö
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Näyttävän arkkitehtuurin saunakylpylät ovat viime vuosina olleet pienoinen buumi eri puolilla maata. Kuopion vastine sarjaan on Saana, joka avautui jo viime vuonna. Sen jälkeen palvelutarjontaa on lisätty, vaikka kevään koronaongelmat haittasivat uuteen veneilykauteen valmistautumista.

Nyt rajoitukset ovat poistumassa, ja käytännössä Kuopion toiseksi tärkeimmäksi vierassatamaksi jo noussut Saana on valmis pyrkimään ykköseksi; eikä vain kotikaupungissaan, vaan laajemmin koko Kallaveden alueella.

Voimavarana on se, ettei Saana toimi pelkästään veneilijöiden varassa. Itse asiassa vieraspaikkoja on melko niukasti kompleksin koko tarjontaan nähden. Rakennuksessa on suurten yhteissaunojen (3 kpl) lisäksi hyvätasoinen ravintola, kokoustiloja ja todella hienot terassitilat lämmitettyine uima-altaineen ja esiintymislavoineen.

Viereen Bellanrannan alueella rakentuu koko ajan lisää ohjelma- ja harrastemahdollisuuksia. Toiminnassa ovat jo mm. hieno citygolfrata, lasten leikkikeskus Hoplop ja trampoliinihalli. Kesken tai aivan toimintansa alussa on vielä tiloja erilaisille ohjatuille urheiluharrastuksille.

Kun asiakkaiden pääjoukko tulee maitse ja ympäri vuoden, voidaan pitää yllä palvelutasoa, joka ei kantaisi pelkkien veneilyturistien voimin. Heistä etenkin seudun mökkiläisten voi arvata pian löytävän Saanan suosikikseen. Jo nykyisellään terassit ja saunat ovat ihastuttava kohde illan tai päivän viettoon, ja viimeistään musiikki- ja muiden tapahtumien myötä ne varmasti täyttyvät yleisöllä ääriään myöden.

Saanasta on matkaa Kuopion keskustaan kolmisen kilometriä. Reittibussit kulkevat ja sähköpyöriä saa vuokrata, mutta matkaveneilijöiden kiinnostus syttyy varmasti viimeistään, kun suunniteltu sukkulabussi saadaan liikennöimään. Ehkä jo tänä kesänä, mutta toivottavasti ensi kauteen mennessä, samoin kuin aivan viereen valmistuva venetankkauspiste.

Silloin Saana tarjoaa käytännössä kaikki samat palvelut kuin kuin nykyinen vierassatama keskustassa – mutta paremmilla saunoilla ja hienommalla maisemalla.

Pasi Nuutinen

Kommentoi

X