Tilaa

Rottenskär

Tiedot

Koordinaatit:
60°06,7' P, 21°50,5' I
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 6/2013:

Bumerangin muotoisen saaren kivinen lahti aukeaa länteen. Saari on todella hieno. Harmi, että sen lahdella on todellinen kallioiden labyrintti.

Ilta-aurinko paistaa hienosti ja on kohtuullisen tyyntä, joten uskaltaudun ajamaan varovasti sisään. Annan pieniä tönäyksiä moottorilla ja kapuan niiden välillä keulaan tähystämään. Lahden perukalta työntyy kallio veden alle, joten sinne en pääse. Yritän etelärantaan lähemmäksi lahden suuta, vedenalaisen kallion länsipuolelle, ja onnistun.

Aamulla kierrämme todella hienoa saarta. Kallion painanteissa kataja kyyristyy mahdollisimman matalaksi tuulelta suojaan. Siellä täällä kasvaa kitukasvuisia mäntyrykelmiä. Etelärannan halkaisee aivan pinnassa kulkeva rautasuoni, joka värjää lammikot tummanruskeiksi. Vesi ja jää ovat kuluttaneet rantakallion muodot pyöreiksi.

Saaren pohjois- ja eteläosan väliin jää matala kanava, jota lähdemme tutkimaan kumiveneellä. Läpi ei pääse, sillä aivan lopussa on kiviä. Kellumme kauan kanavassa tutkien pohjassa hohtavia simpukankuoria.

Ennen lähtöä soudamme varmuuden vuoksi tutkimaan reittiä kumiveneellä.

Kommentoi

X