Tilaa

Purnu

Tiedot

Koordinaatit:
61º38,9’ P, 24º31,5’ I
Merikartta:
545
Kiinnitys:
laituriin+ankkuri
  • Palvelut

  • kahvila
  • sähkö
  • tulentekopaikka
  • uimaranta
  • wc

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 4/2011:

Taidekeskus Purnun vieraslaituri Längelmäveden Koljonselän luoteisrannalla.

Laiturissa ei saa yöpyä. Laituriin voi kiinnittyä vain näyttelyn aukioloaikoina klo 11-18.

Purnun taidekeskuksen idyllisellä alueella on kesällä luhtikahvila. Käytössä on mm. rantagrilli, jossa voi valmistaa omia eväitä.

Maanantaisin taidenäyttelyn lipun hintaan sisältyy myös savusauna.

Veneilijän kulttuuripaikka Purnussa

Kuvanveistäjä, professori Aimo Tukiaisen kesäpaikkaan Oriveden Purnussa avattiin Suomen ensimmäinen maaseudulle järjestetty kuvataiteen kesänäyttely vuonna 1967. Yli 30 vuoden aikana Taidekeskus Purnussa on järjestetty vuosittain vaihtuvia näyttelyjä jo 25, joissa on tuotu esille nimekkäiden kotimaisten taiteilijoiden ja uusien tulokkaiden töitä.

Purnun luonnonkauniissa ympäristössä on ollut esillä liki 500 taiteilijan maalauksia, veistoksia grafiikkaa ja valokuvia sekä tilateoksia. Suomen vanhimpaan taiteen kesänäyttelyyn on käynyt tutustumassa jo yli puoli miljoonaa kävijää.Kesällä 2011 Purnun näyttelyn nimi on ”Sijamuotoja”. Näyttelyn on suunnitellut taidekriitikko ja kuraattori Timo Valjakka. Hän on halunnut esitellä tämän hetken taidetta mahdollisimman laajasti. Kesällä 2011 on mukana maalauksia, veistoksia, valokuvia ja installaatioita.

Purnun perustajan Aimo Tukiaisen töiden ohella tulevan kesän taiteilijoita Purnussa ovat Stig Baumgartner, Elina Brotherus, Saara Ekström, Toni Hautamäki, Anne Koskinen, Matti Kujasalo, Katri Kuparinen, Susanna Majuri, Tuomo Manninen, Heikki Marila, Sari Palosaari, Jaakko Rönkkö, Riiko Sakkinen, Maiju Salmenkivi, Jenni Tieaho, Sinikka Tuominen ja Marianna Uutinen.

Purnun näyttely on avoinna 12.6.-14.8. 2011 joka päivä klo 11-18. Pääsylipun hinta on 10 euroa. Alle 16-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Kommentoi

X