Tilaa

Port Noblessner

Tiedot

Koordinaatit:
59°27,11' P, 24°43,50' I
Vieraspaikkoja:
50
Syvyys:
6 m
Kiinnitys:
poiju, aisa, kylki
Satamamaksu:
alk. 20 e
Yritys:
Sailinvest
Yhteyshenkilö:
Satamamestari Silver Nahkur
Puhelin:
+372 513 6726
 • Palvelut

 • kaasu
 • kauppa
 • vesi
 • apteekki
 • museo
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • wc
 • venehuolto
 • Wlan
 • veneluiska

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Noblessnerin telakka ja vierassatama sijaitsee Tallinnan keskustassa, kilometrin verran länteen Tallinnan matkustajasatamasta, uuden merimuseon naapurissa. Sataman 150 venepaikasta 50 on varattu vierailijoille.

Noblessnerin telakka-alueen historia ulottuu vuoteen 1912, jolloin Alfred Nobelin veljenpoika, Emanuel Nobel ja hänen yhtiökumppaninsa, torpedotehtailija herra Lessner perustivat alueelle sukellusvenetehtaan palvelemaan Venäjän keisarillisen laivaston tarpeita. Neuvostoaikana telakka ja sen ympäristö olivat suljettua sotilasaluetta. Nykyään Noblessnerin satamassa tarjotaan monipuolisia palveluita huviveneilijöille suomen, ruotsin, englannin, viron sekä venäjän kielellä.

Satamasta löytyvät veneiden huolto- ja korjauspalvelut sekä telakointi sekä talvisäilytys, terassiravintola Cafe Noblessner ja vapaa-ajankeskus Bagjump Activity Center.

Palveluista: Kauppaan on matkaa 200 m ja apteekkiin 400 m, kaasua toimitetaan tarvittaessa, väkijuomia on saatavilla lähikaupasta/toimituspalvelu.

 

7 kommenttia artikkeliin “Port Noblessner”

 1. B33 sanoo:

  Onko kenelläkään henkilökohtaisia kokemuksia tästä vierassatamasta?

 2. Badawax sanoo:

  Ystävällistä palvelua raffissa ympäristössä. Ravintola loistava, kiitos Juha & team! Laivojen aallot pääsevät satama-altaaseen, kannattaa laittaa riittävästi köysiä ja joustimia sekä jättää riittävä väli laituriin. Suosittelen!

 3. B33C sanoo:

  Sataman omat nettisivut ovat hieman niukat. Onko vuodelta 2014 tuntumaa miten vierassatama toimii?

 4. teemu.ramo sanoo:

  Palattiin juuri Noblessnerista ja kokonaisuudessaan jäi ihan hyvä fiilis. Varaus onnistui helposti satamapaikka.comin kautta, ja eroa paikalliseen hinnastoon näytti olevan 5€ (20€ vs. 15€ 12m veneelle). Kahvila ja satamatoimisto olivat vielä tiistaina kiinni virolaisten juhliessa myöhäistä juhannustaan, mutta satamamestari vastasi puhelimeen ja lähetti tekstarilla tarvittavat koodit yms. Suihkut ja vessat löytyvät (malli kontti, hieman alkeelliset olot) ja roskikset olivat heti laiturien päässä.

  Isoimmat plussat: kahvilan ruoka on juuri niin loistavaa kuin Badawaxkin kehui. Kokeilimme vaikka mitä ravintoloita, mutta täällä ruoka oli paitsi parasta, myös edullisinta (esim. herkulliset sinisimpukat 12€). Uusi merimuseo on aivan vieressä. Kävelyetäisyys keskustaan (reilut 1,5 kilsaa vanhaan kaupunkiin, vaikka mainostetaan yhtä kilsaa). Myös lenkkikamat kannattaa ottaa mukaan sillä aivan vierestä menee viehättävä ulkoiluväylä Tallinnan keskustaan.

  Ja miinukset: aallot tosissaan pääsevät pahasti satama-altaaseen. Poijuja ei kakkoslaiturissa ole ja aisat jäävät kovin lyhyiksi pidemmälle veneelle. Ainakin purkkarilla oli pakko vetää springit vaikkei tuulta ollut nimeksikään. Seutu voi olla vähän turhankin raffia telakka-aluetta, ja sen verran sivussa, etteivät taksikuskitaan tiedä paikkaa (varaudu opastamaan).

  Mutta toimi ainakin meille, ja kahvilaa kannattaa hyödyntää!

 5. LaSirena sanoo:

  Satama on muuten hyvä, mutta ne laivojen aiheuttamat aallot tosiaan tulevat satama altaaseen. Satama mestari Silver kertoi että ovat tekemässä lisä aallonmurtajaa tulevaisuudessa. Näin ollen tämä ongelma poistuu. Täytyy myös muistaa, että satama alueella ei sattuneesta syystä ole voitu tehdä uudistuksia 50 vuoteen, siksi vielä ympäristö on hiukan raffi. Tulevaisuudessa tilanne oletettavasti muuttuu.

  Meillä oli vene talvisäilytyksessä Noblessnerin satamassa ja kaikki toimi hienosti. Paremmin, kuin Suomessa. Veneemme menee jatkossakin Noblessnerin satamaan talvisäilytykseen ja varusteltavaksi. Viime talvena laitettiin keulapotkuri ja työn jälki on siistiä ja hinnat ja aikataulut piti.

  Suomen telakoista on itsellä on kyllä valitettavasti vain negatiivisia kokemuksia. Hinnat aivan älyttömiä ja palvelu ylimielistä. Eikä sovittuja asioita tule tehdyksi. Tämä on valittettavaa, mutta totta.

 6. Kai sanoo:

  11.7.2017
  Näyttää siltä, että paikka vierasvenesatamana on loppumassa.. Tilaa kyllä on. Tulimme aamupäivällä ja onneksi oli pari suomalaista venekuntaa, joilta saimme portin koodin. Muuten satamatoimistona toimiva ravintola avattiin klo 17. Suihkutilat kontissa olivat auki ja siistit, mutta jollain oli ollut parempi tarve suihkujen suuttimille. Vieressä työmaita, jotka häiritsivät vähän lomarauhaa.

 7. Matti Airas sanoo:

  Vierasvenesatama ei varsinaisesti toiminnassa, koska ympäröivä alue on rakennustyömaana. Laituriin voi kiinnittyä ja sähköä saa, samoin wc-kontissa on lämmintä vettä, mutta siihen palvelut jäävät. Viime vuonna rannassa toiminut ravintola on lopettanut. Olimme heinäkuun alussa ainoa ei-paikallinen vene satamassa. Siltikin jollain tapaa sympaattinen paikka.

Kommentoi

X