Tilaa

Old City Marina, Tallinna

Tiedot

Koordinaatit:
59°26,32’ P, 24°45,32’ I
Merikartta:
EK 302, 507, 610, 929
Vieraspaikkoja:
n. 70
Syvyys:
4,50 m
Kiinnitys:
aisa
Satamamaksu:
35-70 e
Puhelin:
+372 510 3360, +372 631 8588
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • kauppa
 • kioski
 • polttoaine
 • vesi
 • alko
 • joukkoliikenne
 • kahvila
 • pesutupa
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • sähkö
 • wc
 • venehuolto
 • Wlan
 • jätehuolto
 • veneluiska
<h3>Polttoaineasema</h3> <p>dsl/bens</p> <p>avoinna joka päivä ympäri vuorokauden 1.4.-30.11.</p> <p> </p> <p> </p>

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

KIPPARI 5/2013:

Tallinnan matkustajasataman perällä neljättä kesäänsä aloittavaan satamaan on rakennettu lisää laituripaikkoja vilkasta kysyntää täyttämään.

Sataman sijainti aivan vanhan kaupungin kupeessa on taannut sen, että laiturit täyttyvät veneilykaudella kiitettävästi Viron hintatasoon verrattuna melko korkeista yöpymismaksuista huolimatta. Vuorokausihinnat vierasveneiltä ovat veneen koon mukaan 35 eurosta (alle 30 jalkaa) 70 euroon (60-80 jalkaa). Alle 60-jalkaisille veneille on ponttonilaitureissa tilavat aisapaikat. Yli 60-jalkaisille on varattu kylkikiinnityspaikat.

Hintoihin sisältyvät monipuoliset palvelut kuten sähkö, vesi, wc, suihkut ja jätehuolto aidatulla ja vartioidulla laiturialueella sekä vieressä olevan Yacht Clubin tilojen käyttö, kuten esimerkiksi päivittäinen sauna kello 17-19, pyykinpesukone ja kuivaaja sekä langaton internetyhteys. Langaton yhteys ei toimi laiturialueella. Tulevaksi kaudeksi klubirakennukseen valmistuu vuorosaunojen lisäksi myös tilaussaunat sekä miehille että naisille.

Klubirakennuksen alakerrassa on myös kahvila, satamamarketti ja monipuolinen tuoretori, josta proviantit on kätevä lastata veneeseen.

Satamakapteeni Kalle Kuusen mukaan ongelma on ollut se, että pienillä veneillä ajetaan suuremmille tarkoitettuun laituripaikkaan.

– Laitureiden päässä on taulut, jotka ilmoittavat minkä kokoisille veneille kyseisen laiturin paikat on tarkoitettu. Pienempien veneiden laiturit sijaitsevat altaan perällä, minne suuremmat eivät mahdu ja näin paikkoja voi jäädä käyttämättä, Kuus sanoo.

Ajo satama-altaaseen

Satamakapteenin mukaan Old City Marinasta voi varata paikan etukäteen joko sähköpostilla tai soittamalla numeroon +372 631 8085. Näin veneilijä saa myös tiedon siitä, jos paikkoja ei ole vapaana ja välttyy turhalta ajolta vilkkaasti liikennöityyn satamaan.

Old City Marinaan aikovan on tärkeää ottaa huomioon myös se, että satama-altaaseen aallonmurtajan sisään ei saa ajaa ilman lupaa. Satamaan aikovan on ilmoittauduttava VHF-puhelimella (kanava 14 / kutsu Tallinn Radio 5) ja odotettava aallonmurtajan ulkopuolella lupaa (vihreää valoa) ajaa satamaan sisään. Ilmoituksen voi tehdä myös matkapuhelimella numeroon +372 631 8588. Samaan tapaan ilmoittautuminen pitää tehdä myös vierassataman alueelta ulos ajettaessa.

Vierassatama on avoinna toukokuun alusta lokakuun loppuun.

6 kommenttia artikkeliin “Old City Marina, Tallinna”

 1. Kala-Kalle sanoo:

  Joillain on ollut laituripuheitten perusteella aika omituisia kokemuksia tuolta, on esim. pyydetty vaihtamaan paikkaa toiseen pian saapumisen jälkeen tai jopa pyydetty lähtemään pois, kun paikka onkin ollut varattu jollekin muulle. Olen itse ollut tähän saakka Piritassa, mutta olisi mukava kuulla, mikä tuolla on meininki. Onko kellään kokemuksia?

 2. multihemmo sanoo:

  No, olen käynyt tänä kesänä pari kertaa ja ystävällistä palvelua, tosin varasin paikan etukäteen.

 3. Kalev on paras sanoo:

  Käytiin viime syksynä ensimmäisen ja viimeisenkerran tässä satamassa. Onhan siellä modernit ja hienot tilat, mutta niitä ei saa käyttää. Satamakapteeni/hänen sijaisensa teki todella hankalaksi jo sinne kirjautumisen. Saunassa toki oli lämmintä, mutta suihkusta oli laitettu vedet poikki. Piti sitten peseytyä pukuhuoneen altaissa/ wc tiloissa. Saunan jälkeen ei saanut jäädä istuskelemaan oleskelutilaan, eikä parvekkeen ovea saanut avata vaikka tila oli todella lämmin (kuuma). Eikä parvekkeelle saanut mennä. Saunaoluita ei saanut nauttia, piti kuulemma mennä läheiseen baariin. Ihan ryssämeininkiä.

 4. Kesällä kerran sanoo:

  Kokemukset heinäkuulta 2013:

  – Varatut kausipaikat huonosti merkattuja; kolme paikanvaihtoa yöllä pitkän purjehduksen päätteeksi
  – Parempi sauna lämpimänä pari tuntia illalla, muulloin palvelee ulos roudattu työmaakoppi- ”sauna”. Ala-arvoinen
  – Ylätoimiston tai suihkujen aukioloista ei mitään tietoa
  – Toimiston palvelu paikkaa puhelimella kysyville : ”EI OLE” (seisoin itse vieressä ja kun hyppyytettiin hakemaan rekisteriote veneeltä, laskin 9 vapaata ei-kausipaikkaa)
  – WC- paperit loppu ainakin parakin vessoista kaksi päivää kun olimme paikalla
  – Siisteys ala-arvoista
  – Hinta 40e / vrk ei vastaa yo. puuttein tasoa..

  Paikka mennyt muutamassa vuodessa alamäkeä. Seuraavaksi Piritaan,

 5. Paljon nähnyt sanoo:

  Tulin juuri 26.8.2013 ko. vierasatamasta. Täytyy sanoa että tämä satamakapteeni, jonka nyt näin ensi kerran ei ole ymmärtänyt tehtäväänsä oikein! Kuten kaksi naapuriveneen kipparia totesi tämä herra muistutti vahtikoiraa joka juoksee perässä, mutta ei kuitenkaan purrut!
  Hänen lähtökohtansa oli satamapaikkojen suhteen EI EI EI vaikka täydestä satamasta olisin löytänyt kolmekin paikkaa! Ajettiin pois myös paikasta johon myöhemmin kiinnittyi vene kun tätä vahtikoiraa ei enää näkynyt!
  Tuli sellainen fiilis että kysymyksessä on neuvostoajan koulutuksen saanut mies! Harmillista sillä sataman paikka on todella hyvä!

 6. Toni7 sanoo:

  Voisikohan tietoja päivittää….??

Kommentoi

X