Tilaa

Turku, Majakkaranta

Tiedot

Koordinaatit:
60°25.48 P, 22°13,48 I
Karttasarja:
D
Merikartta:
706
Syvyys:
 • Palvelut

 • veneluiska

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Yleinen veneenlaskupaikka Majakkarannassa Korppolaismäessä Kölikadun päässä.

Kölikadun luiska poistuu vuoden 2015 aikana. Venelaskuluiskalta vene voidaan laskea vesille venetrailerista, joka perutetaan veteen. Veneenlaskuluiska on päällystetty betonilla ja asfaltilla. Luiska on kaikkien vapaassa käytössä.

Ennen väylää veden syvyys on alle 1 m.

9 kommenttia artikkeliin “Turku, Majakkaranta”

 1. ti sanoo:

  laituri huonossa kunnossa

 2. Reijo sanoo:

  Osa laiturista sortunut mereen ja loppukin vaarallinen.

 3. asiakas sanoo:

  Tämä Turun kaupungin yksi ja ainoa yleiselle käytölle avoin veneluiska on melko jyrkkä, hiekkaa tai mustaa jäätä jos sattuu olemaan vähän siinä, niin auton renkaat jää sutimaan ja kevyt etuvetoinen auto voi jäädä jopa kiinni. Laituri on vaarallisen huonokuntoinen ja kapea, ja korkean veden aikaan sille ei pääse suoraan. 2012 kesällä siinä oli joku laittanut sentään rikkinäisen trukkilavan, jonka kautta pystyi hyppäämään maalle tai takaisin. Luiskan läheisyydessä on vanhoja vedenalaisia tolppia joita kannattaa varoa perämoottorin potkurin suhteen. Trailerien säilytysalueesta puolet vie lähistön uudisrakennustyömaiden remonttimiehet autoineen sekä rakennusjätevaihtolavat. Koko kenttä on kuoppaista hiekkakenttää. Ei uskoisi että näin huonokuntoista laskupaikkaa löytyy Suomessa, 180 000 asukkaan kaupungissa…

 4. P_59 sanoo:

  keväällä 2012 tämä luiska oli kerrassaan surkea, mutta Turun kaupunki näyttää kunnostautuneen kesän aikana ja syksyllä 2012 tämä oli mitä mainioin. Luiska puhdas ja hyväkuntoinen, laituria korjailtu , joskin tolppia edelleen vedessä, joka tapauksessa mielestäni syksyllä 2012 varsin hyvässä kunnossa mitä oli ilo käyttää.

 5. veneilymies68 sanoo:

  Apulaiturista on poistettu puolet pois. Jäljelle jätetyn laiturin päässä perämoottori ottaa pohjan kivikkoon kiinni, joka kannattaa ottaa huomioon kun väistää muita veneen laskijoita veneenluiskalla ruuhkahetkinä

 6. lenkkeiliä lähistöltä sanoo:

  majakkarannan eli kölikadun pään veneiden laskupaikka ja yleinen ulkoilma WC loppuu ennen vappua 2014.Busteri miehet saa jatkossa kusta housuihinsa kun rantautuvat.

 7. naapuri sanoo:

  kyllä vain ulkoilma WC muuttuu lähiaikana Port Aboa satamaksi.

 8. Winha sanoo:

  Ruoppaushommat tänään hyvässä vauhdissa. Jos tuosta meinaa paattinsa laske, niin kiirutta pitää.

 9. Timo Turkula sanoo:

  Veneenlaskuluiskan piti siirtyä Hirvensaloon jo huhtikuussa 2014, mutta on syyskuussa 2014 edelleen Kölikadun päässä. Port Aboa -satamasta on käynnissä asemakaavan muutosehdotus, johon asukkaiden mielipiteitä kerättiin elokuun loppuun 2014 asti.

  Asemakaavan valmistuminen tulee kestämään todennäkäisesti vuosikausia. Venesataman totetutuminen Port Aboa -alueelle on epävarmaa, koska monet Korppolaismäen ja Majakkarannan rantatalojen asukkaat vastustavat satamaa, sen rakennuksia ja massiivista 66 auton parkkipaikkaa, jotka tulisivat maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle puisto- ja virkistysalueelle.

  Lisätietoja http://ympto.turku.fi/ympakaavi/sivut/Kaavoitus/sivut/Asemakaavoitus/sivut/Asemakaavat.php?content=Kaavahaku avainsana Korppolaismäki, http://ympto.turku.fi/ympakaavi/sivut/Kaavoitus/sivut/Asemakaavoitus/sivut/kuvien_naytto.php3?Diario=881&kuvan_nimi=OAS_pdf&kuvan_tyyppi=OAS_tyyppi&taulukon_nimi=oas_pdf&tunniste=Tunniste

Kommentoi

X