Tilaa

Långvik

Tiedot

Koordinaatit:
60°06,5’ P, 24°40,1’ I
Satamanro:
384
Merikartta:
B 628
Vieraspaikkoja:
24
Syvyys:
2 m
Kiinnitys:
aisa, kylki
Satamamaksu:
15–70 €/vrk, (5–20 €/päivä - päivämaksua ei peritä, jos veneilijä käyttää ravintola- tai kylpyläpalveluja).
Yritys:
Långvik Congress Wellness Hotel
Puhelin:
09 2959 9301
 • Palvelut

 • vesi
 • joukkoliikenne
 • kahvila
 • leikkipaikka
 • luontopolku
 • ravintola
 • sähkö
 • uimaranta
 • polkupyöränvuokraus

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Kylpylän rannassa

Kokous- ja kylpylähotelli Långvik Kirkkonummella on loistava päiväkohde pääkaupunkiseudun veneilijöille. Tarjolla on tasokas kylpylä, erinomaista ruokaa ja leppoisia sisäsaariston maisemia.

Långvik sijaitsee Espoonlahden lounaisessa pohjukassa, saariston suojassa, mahtavien kaislikoiden ympäröimässä poterossa. Laiturin edessä on toki epävirallinen lateraaliportti, jonka välistä suunnistaa, mutta muuten paikalle pitää selvitä ilman virallista väylää. Vieraslaituriin on kuitenkin helppo löytää: Espoonlahden Svartholmenin pohjoispuolelta käännytään luoteeseen Björköfjärdenille ja sieltä edelleen kapeaa, lounaaseen avautuvaa Långvikeniä pitkin laituriin. Laituriin ei ole asiaa veneillä, joiden syväys on yli 2 metriä.

Tukevassa betoniponttonilaiturissa on peräpoiju- ja leveitä sekä ilahduttavan pitkiä aisapaikkoja. Sähkötolppia on tarpeeksi ja vesiletku riittää ainakin laiturin alkupään veneille. Satamamaksua ei päiväkäynneillä peritä, jos veneilijä käyttää ravintola- tai kylpyläpalveluja. Veneilykausi on pitkä: satama avataan vappuna ja suljetaan vasta lokakuun lopussa.

Hyvinvointia ja hemmottelua

Långvikin rannassa avautuu — niin merellä kuin ollaankin — perinteinen järvimaisema. Laiturilta alkaa hyvin hoidettu, loivasti ylöspäin viettävä nurmikenttä. Tuuheat valkokylkiset koivut suhisevat lempeässä kesätuulessa.

Asvaltoitu rantabulevardi johtaa laiturilta kohti rantasaunaa. Matkalla kuljetaan houkuttelevan näköisen hiekkarannan ohi. Saunan hulppea 300 euron vuokrahinta kielii, että se on tarkoitettu isompien seurueiden kylpemispaikaksi. Koivikon takaa pilkottavat kokous- ja kylpylähotellin rakennukset. Pihapiiriin kuuluvat tennis- ja rantalentiskentät.

Hirsala Golf on kolmen kilometrin päässä ja matkan taittamiseen voi hotellista vuokrata polkupyöriä. Jos vaellusvietti vie vesille, voi alleen vuokrata SUP-laudan.

Långvikin kylpylässä on tarjolla perinteisen suomalaisen saunan lisäksi infrapuna- ja höyrysauna, 22-metrinen kuntouima-allas, porealtaat, kylmäallas sekä kylmä- ja kuumakahluualtaat. Lisäksi on saatavana erilaisia hoitoja, kuten -110-asteisen lumisumun hengittäminen, suolahuonehoito tai erilaisia hierontapaketteja. Hoitojen jälkeen voi jäädä vielä lekottelemaan lämmitetyille marmoripenkeille ja siemailla juomia Jacuzzi-baarissa.

Koska syödään?

Veneilijän kylpyläpäivä päättyy herkullisissa tunnelmissa Långvikin ravintolassa, jossa lounaan lisäksi on tarjolla illallinen. Valittavissa on erilaisia menu-vaihtoehtoja, kuten maisteluillallinen tai Kirkkonummi-menu. À la carte -annosten hinnat ovat maltilliset; pääruokien hinnat ovat alle 30 euroa. Loppukesän suosikkeihin kuuluu rapuillallinen, joka pääruokineen on sekin varsin kohtuuhintainen.

Kesäiltana hyvä vaihtoehto on ison terassin amerikkalaistyylinen barbeque-grilliravintola, josta tuli heti miehistömme suosikki. Ruokalistalla oli esimerkiksi erilaisia hampurilaisia, ribsejä ja savulohta. Terassilta avautuu kaunis näkymä Långvikin lahdelle.

Jos Långvikin laituriin jää yöpymään, voi pentterisumpit vaihtaa kätevästi mainioon hotelliaamiaiseen.

Risto Nordell
VENE 8/2018

Kommentoi

X