Tilaa

Kummelskär

Tiedot

Koordinaatit:
59°49,7' P, 22°50,6' I
Karttasarja:
B
Merikartta:
637, 638
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

VENE 6/2012:

Päätän mennä kahville tuttuun paikkaan, Kummelskärin ja Kummelskärskobbenin väliseen laguuniin Hangon läntisessä saaristossa.

Ajan sisään idästä. Keskelle laguunia on merkitty kivi, joten etenen lähellä pohjoisrantaa aivan hitaasti.

Kaiku näyttää aluksi samaa kuin kartta, mutta sekoaa sitten: se alkaa näyttää 24 metriä vettä samalla hetkellä, kun veneen alla kolahtelee. Vedän kahvasta taakse, mutta vene ei liiku. Olen löytänyt karttaan merkitsemättömän kivikon. No, eipä tarvitse heittää ankkuria.

Laitan pannun tulelle ja istun kannella auringosta nauttien. Vasta kahvin jälkeen alan tosissani miettiä, miten pääsen kivikosta. Keula on irti, joten työnnän sitä kohti laguunin keskustaa. Sitten siirryn perään ja työnnän haalla pohjasta, mutta vene ei hievahdakaan. Oikeastaan kaipaankin virkistävää uintia, joten hyppään veteen. Nostan perää, joka tuntuu yllättävän kevyeltä ja irtoaa helposti.

Työnnän veneen keskemmälle laguunia ja kapuan kannelle. Tuuli liikuttaa venettä länteen, kun seison keulassa. Hups, keskellä laguunia todellakin näkyy iso, laakea vedenalainen kallio. Otan haan käteen ja työnnän venettä sivulle. Annan vielä pienen potkun moottorilla ja pääsen kallion toiselle puolelle. Tämän jälkeen syvenee.

Tulen siihen tulokseen, että tähän laguuniin tulo ja poistuminen kannattaa tehdä lännen puoleisesta aukosta.

 

Kommentoi

X