Tilaa

Käärmesaari

Tiedot

Koordinaatit:
60°08,5' P, 24°50,2' I
Karttasarja:
B
Merikartta:
627
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Päivitetty 30.5.2022

Käärmesaaren edustalle tulee kesän alussa 2022 septitankin imutyhjennyspiste. Käsikäyttöinen, kelluva laite sijoitetaan saaren pohjoispuolella vilkkaasti liikennöidyn väylän läheisyyteen.

Septiasema on paikallaan ja vapaasti veneilijöiden käytettävissä ympäri vuoden. Laitteen on lahjoittanut Pidä Saaristo Siistinä ry:lle Weisell-säätiö.

Komeista kallioistaan tunnetun ulkoilusaaren palvelihin kuuluvat ennestään käymälä, keittokatos ja nuotiopaikka.

VENE 5/2008:

Espoon ja Helsingin yhteinen ulkoilusaari. Veneen kiinnitys luoteiskallioon tai pohjoiseen laituriin. Hyvä retkikohde. Monipuolinen luonto.

Aurinko paistaa. Olen juuri lukenut verkosta, että Espoo ja Helsinki ovat päättäneet tehdä Käärmesaaresta yhteisen ulkoilualueen. Tiedote kertoo, että saaren maa-ala on 8,2 hehtaaria ja alueeseen liittyy 20,2 hehtaarin oma vesialue. Lähdemme kahden ystävämme kanssa katsomaan.

Merikartasta päättelen, että luoteiskulma voisi toimia rantautumispaikkana. Pääsemme rannan tuntumaan turvallisesti, mutta kiviä ympärillä on liikaa. Toinen yritys onnistuu ja saamme keulaköydet kiinnitettyä puihin.

Kävelemme saarta myötäpäivään. Pohjoisrannan kallioiden välissä on suojaisaa sorarantaa. Toisessa bongaamme pari melojaa. Suomalaiseen tapaan muut päättävät kiertää heidät kaukaa. Minä menen juttelemaan ja yllättäen toinen heistä on tuttu. Aapo Tanskanen on melonut tänne Lauttasaaren pohjoisrannalta.

– Käärmesaaressa on kanootille monia sopivia rantautumispaikkoja, kertoo Aapo.

Nousemme saaren keskiosaan, jossa on hieno kallioiden välinen sekapuustoinen notkelma. Metsät ovat luonnontilaisen kaltaisia. Laskeudumme kiviselle kaakkoisrannalle ja jatkamme eteläiselle kalliolle, jonka takana saaren keskiosan suunnassa on suojainen hietikko, jossa jollakin on ollut pysyvä keittiö. Teltalle paikka olisi sopiva.

Positiivisen ensikosketuksen tähän saareen kruunaa grillaus. Tarjolla on lammas- ja valkosipulimakkaraa. Saaressa käymisen ilo on pienissä asioissa. Ystävämme on vaikuttunut.

– Tämä on kuin Tammisaaren saariston kaunein saari, mutta paljon lähempänä.

Kesän lopussa Käärmesaaren pohjoisrantaan ilmestyy viisitoistametrinen laituri. Helsingin ulkoiluviraston mukaan sen ympärille tullaan asentamaan poijuja. Ajankohtaa ei vielä tiedetä, sillä saaren suunnittelu on kesken. Kesällä 2008 tehdään luontoselvitys ja saareen tulee huusseja, grillipaikka, roska-astiat ja ehkä opastauluja. Polkuja tutkitaan ja pysyviä rakennelmia poistetaan. Myöhemmin rakennettaneen myös keittokatos.

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Käärmesaari”

  1. AnttiM sanoo:

    Pohjoisrannan laiturissa on riittävästi syvyyttä myös köliveneille ja kiinnitys tapahtuu nykyään poijuihin. Saaren luoteiskulmaan on rakennettu keittokatos jossa puita tarjolla. Myös roskikset ja wc löytyvät samalta alueelta. Opastekylttejä ei vielä saarella näkynyt yhtään mutta keittokatos löytyy kun lähtee laiturilta rantaa tai polkua pitkin kohti saaren luoteiskulmaa.

  2. Jukka sanoo:

    Saaren eteläkärjessä on myös grillauspaikka (ei katosta), pöytä ja puuvaja, jossa kuivia puita. Ko. niemestä hyvä näkymä avomerelle.

Kommentoi

X