Tilaa

Alskär

Tiedot

Koordinaatit:
60°8,9´ P, 21°25,5´ I
Karttasarja:
D
Merikartta:
728
  • Palvelut

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Satamia runkoväylän varrelta 135

Matka jatkuu kohti Berghamnin pohjoiskärkeä ja seuraavaksi ylitetään 13-metrin väylä josta jatketaan suoraan Alskärin pohjoissivulle. Paikka löytyy heti runkoväylän vierestä.

Saari ei ole suuren suuri, mutta Alskärin erikoisuus ovat hienot luonnon muokkaamat rantakalliot, joiden kuvioita on näkyvissä ainakin pohjoispuolen lahden suulla. Lahti on matalaa, vaikka kartassa se näyttää sopivalta, joten asia on hyvä pitää mielessä isolla veneellä rantautuessa. Jos vain ohi ajelee, niin voi tehdä pienen mutkan ja ihailla luonnon taidetta.

Ollessani paikalla jokunen aika sitten, ankkuroin pohjoispuolelle kartan siniselle alueelle. Veden syvyys muuttuu melko pian lähelle 20 metriä saaresta pohjoiseen päin, yhtä 2,6 metrin matalaa lukuun ottamatta.

Poistuttaessa saaresta runkoväylälle voi saaren kiertää turvallisesti, mutta väylälle tultaessa tulee varoa Elvsön länsipuolella olevaa vedenalaista kiveä.

Elvsön Västervikin lahdessa on vieraslaituri sekä muita palveluja vähän jokaisen makuun ja suosittelen siellä käyntiä reissussa virkistymisen kannalta.

Ohitettaessa Gyltö matkalla kohti Stora Hästötä näkyy rannalla ”rautaa” eri muodoissa. Armeijan hallussa olevalle rannalle ei ole siviileillä asiaa.

Mikko Rajala
Kippari 3/2012

Yksi kommentti artikkeliin “Alskär”

  1. Rantojen Asukas sanoo:

    Huono paikka lintujen pesimäaikana.

Kommentoi

X