Tilaa

Hyppeinen/Hyppeis

Tiedot

Koordinaatit:
60°12.6' P, 21°16.5' I
Satamanro:
972
Merikartta:
D 725, 19
Vieraspaikkoja:
6-12
Syvyys:
2,20-5,50 m
Kiinnitys:
poiju, ankkuri, kylki
Avoin:
kaakko
Yritys:
Hyppeis Värdshus
Puhelin:
040 175 7538, 040 175 9880
 • Palvelut

 • pesutupa
 • ravintola
 • sauna
 • suihku
 • veneluiska
 • wc
 • Wlan

VENEVÄEN SUOSIKKIRAVINTOLA -ÄÄNESTYS 2018: 

Hyppeis Värdshus ★★★★

”Maan parhaat kokit kokkaamassa loistokasta paikallista ruokaa.”

”Hieno idea kutsua maan parhaita kokkeja vuorotellen suunnittelemaan ja kokkaamaan viikon menu. Me saimme nauttia menun à la Mattias Åhman, upea illallinen ja ihana paikka ja ihanat uudet majatalon pitäjät.”

”Hyvä laituri ja suojainen lahti. Omistajapariskunta, joka aidosti välittää asiakkaistaan. Huippukokit ja viikottain vaihtuva ruokalista.”

”Gourmet-tasoinen illallinen lähituotteista. Helsingissä tämä olisi joka ilta täyteen varattu. Hyvä viinivalikoima. Ehdottomasti kauempaakin poikkeamisen arvoinen.”

Lukijamme suosittelevat: Haukipihvit. Seisova pöytä (kalapainotteinen). Wattkastin naudanliha. Tomaattipohjainen alkupala. Heinäsavustettu siika. Härkää kahdella tapaa. Karitsanlihatartar. Naudan entrecote. Piimävanukas.

Lisää sataman kuva Ilmoita virheestä sataman tiedoissa

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Arkistosta:

Hyvä ruoka kruunaa meripäivän

Saaristokylä Hyppeisissä, Houtskarin länsipuolella, sijaitsevan majatalon ravintolasta kerrotaan, että paikan kulinaarinen runko koostuu kolmesta pilarista; paikallisesti tuotetuilla raaka-aineilla toteutetaan pohjoismaista keittiötä välimerellisillä elementeillä. Erityisesti lasten suosiossa olevien pizzojen ja grilliherkkujen lisäksi listalta löytyy kevyempiä vaihtoehtoja.

Hyppeis Värdshusilla on oma laituri, johon mahtuu kourallinen veneitä. Lisäksi kylässä on suurempi laituri, jota voi myös käyttää.

Uutta & erikoista: Hyppeisin henkilökunta vaihtuu. Isäntäparina häärii nyt Nauvon L’Escalista ja Najadenista tuttu Ville Perko tyttöystävineen, myös kokki on uusi.

Värdshusin rakennus on kylän entinen kansakoulu, jota on modernisoitu perinteitä kunnioittaen.

Fredrik Eriksson
VENE 8/2013

Kesällä moni veneilijä matkaa mielellään pääväyliä pitkin länteen Ahvenanmaalle tai länsirannikolta Kihtiä pitkin etelään ja Saaristomerelle. Monilta ehkä on jäänyt kokematta idyllinen saaristokylä Hyppeinen suojaisessa lahdessa Houtskarin länsipuolella.

Laituri on vain jokusen meripeninkulman sivussa varsinaisilta pääväyliltä. Matkaa esimerkiksi Jungfruskäriin on n. 8 mpk ja Kihdin yli Lappoon vierassatamaan n. 12 mpk.

Vaikka rettiä Hyppeisiin ei ole virallisesti viitoitettu ja merkitty merikarttoihin, sinne pääsee turvallisesti myös isommalla purje- ja moottoriveneellä etelästä ja lännestä sekä pienemmällä moottoriveneellä pohjoista reittiä pitkin.

Vedet Fisköön kohdalla etelästä tai lännestä tultaessa ovat hyvin selkeät ja syvät, ja moottoriveneellä kuljettavaksi soveltuva pohjoinen reitti alkaa Kivimon eteläpuolella monelle tutulta Gölporin ulapalta ja kulkee etelään salmen kautta ja sillan alta Hyppeis-lahdelle.

Reitti etelästä ja lännestä on matalammillaan n. 4 metriä. Pohjoinen reitti salmen ja sillan alta on matalampi, arviolta veden syvyys sillan alla on n. 1,00-1,20 m.

Tällä hetkellä käytössä on kylän yhteinen 22 m pituinen laituri, johon voi ilmaiseksi kiinnittyä, kunhan ei häiritse yhteysalusliikennettä (satamasta kerrotaan, että viimeisen 15-20 vuoden aikana yhtäkään yhteysalusta ei ole laiturissa käynyt). Kiinnitystavasta riippuen kaakkoistuulille avoimelle laituriin mahtuu 6-12 venettä.

Tutustumisen arvoinen saaristoidylli

Kylä on eloisa ja aktiivinen ja muun muassa tunnettu sen hyvin säilyneestä rakennuskulttuurista, josta kertoo runsas määrä venevajoja aivan kylälaiturin yhteydessä.

Kylässä ja vain jonkun sadan metrin päässä satamasta löytyy muun muassa Simonsprodukt, josta voi ostaa maatilatuotteita ja saaristoaiheisia käsitöitä.

Vierailijoita ja veneilijöitä palvele uusi majatalo Hyppeis Värdshus, jossa on kahvila ja kesäravintola. Kesäksi 2012 on anottu rakennuslupaa majatalon yhteyteen erilliselle saunalle ja omalle n. 11-metriselle laiturille, ja jos lupa saadaan, myös nämä palvelut ovat veneilijöiden käytössä.

Jos mielii saada hieman liikuntaa ja laajan näkymän ympäröivästä saaristosta, löytyy vajaan kahden kilometrin päässä Borgberget ja sen näköalatorni, josta hyvällä säällä näkee Kihdin yli aina Lappooseen ja ehkä vielä kauemmas.

Hyppeisistä Houtskarin kirkonkylään (Näsby), on maateitse matkaa n 9 km, ja jos tulee tarvetta käydä esim. pankissa tai tehdä kaupasta täydennyksiä, voi majatalosta vuokrata polkupyöriä tai sopia kaupan kanssa toimituksesta satamaan.

Hyppeinen soveltuu myös hyvin miehistön vaihtosatamaksi tai ulkosaariston kajakkisafarin tukikohdaksi, koska ajomatka Turkuun vie pari tuntia ja matkalainen voi valita joko pohjoisen tai eteläisen reitin pitkin Saariston rengastietä.

Kiti Westerback
14.2.2012

9 kommenttia artikkeliin “Hyppeinen/Hyppeis”

 1. Ukko 56 sanoo:

  Kannatta käydä ravintolaa ei tosin testattu mutta kiva ja rauhallinen paikka.

 2. Triton sanoo:

  Nyt voi myös rantautua Hyppeis Värdshuseitin omaan laituriin ja kesällä 2012 valmistui sauna, wc ja pesutilat joita myös veneilijät voi käyttää.

 3. Tytti sanoo:

  Kävimme Hyppeis Värdshusissa veneellä 27.-28.7. ja täytyy kyllä sanoa, että paikka on aivan mainio! Laituriin saa kiinnittyä ilmaiseksi ja saunaa sai myös käyttää maksutta! Ravintolan ruoka oli järjettömän hyvää (söimme hampurilaiset) ja baarin hintatasokin mukavan kohtuullinen. Kokonaistunnelma satamassa oli erittäin sympaattinen ja isäntä itse toivotti meidät tervetulleeksi laituriin. Saunasta uimaan meneminen oli aika hankalaa, sillä kunnon uimalaituria ei ole ja ranta on varsin kallioinen.

  Aivan varmasti poikkeamme satamassa uudestaankin!

 4. Desantti sanoo:

  Myöskin Värdshusetissa heinä-elokuun taitteessa 2013 . Todella hieno kokemus! Paikka on rauhallinen ja ruoka ravintolassa erittäin korkeatasoista, pesee mennen tullen Nauvon L’Escalen jossa söimme muutaman päivän myöhemmin. Satamamaksu 20e yöpyjille, sisältäen oman saunavuoron tuliterässä saunassa. Huom vain kaksi poijua, laituriin mahtuu ehkä max 5-6 venettä. Nyt olimme ainoat venevieraat mutta veikkaanpa että jos taso ja meininki säilyy se käy pian ahtaaksi. Laituri etelästä tullessa muutama sata metriä yhteisalusrantaa edenpänä. Rento ja hyväntuulinen meininki, suosittelen!

 5. Helmenetsijä sanoo:

  Tämä on helmi.

 6. Anne sanoo:

  Värdhusetin laiturissa veden syvyys hiukan niukka purjeveneille. Kylälaiturissa syvyyttä riittää joten jäimmme siihen, mutta saimme kuitenkin Värdhusetilta varattua saunavuoron (15€) Palvelu ja paikkalliset ystävällisiä ja ravintola hieno. Suosittelemme poikkeamaan.

 7. Anssi sanoo:

  Pitääpä päivittää, kun eksyimme puolivahingossa yöksi Hyppeis Värdshusetiin. Kiva paikka, jolla on ilmeisesti uudet omistajat 2017 lähtien. Uudelta vaikutti ainakin sauna, joka on yhteinen hotellivieraiden kanssa (miesten ja naisten vuoro) ja kuului satamamaksuun (10€). Sähkökiuas, mutta hyvät löylyt ja tilaa riitti. Lisäksi söimme ok aamiaisen (10€/hlö). Illallinen jäi testaamatta: menu vaikutti hyvältä, tosin ei mitään perus bistrosafkaa hintansa puolesta. Muutoin tekemispuolella tarjolla myös kajakkia, sup-lautaa, yms.

  Jutun syväystiedot tuntuvat pitävän paikkansa: tulimme etelästä (paljon vettä) ja poistuimme pohjoiseen (kaiussa 1.7m, syväys 0.9m, ”läpi mentiin”). Kylälaituri lienee edelleen käytettävissä, Värdshusetin laituriin mahtuu 10-15 venettä, syvyydestä ei havaintoa.

  Hyppeinen on kiva ja suojaisa satama, jota voi kyllä suositella!

 8. Big Casino sanoo:

  Uusi tuttavuus. Hieno paikka. Ensi vuodeksi kun saadaan maasähköä laiturille ja saunaan uimalaituri raivattua niin olemme vakiovieraita jatkossa. Silloin hinta voisi olla 25€ sisältäen suihkut ja saunat. .

 9. Sam Fagerlund sanoo:

  Moi
  Kiitos kommenteista, vastaan nyt nopeasti että ei lähde kiertämään sellainen tieto että meillä on sähköä laiturilla ensi vuonna. Hyppeisten sähköliittymä ei kestä enempää kuormaa ja emme pysty korottamaan liittymää muuttamatta syöttökaapelia. Eli jatkamme ensi vuonna samalla tavalla kuin tänäkin.

Kommentoi

X