Tilaa

Keistiö

Tiedot

Koordinaatit:
60°22,3' P, 21°21,1' I
Satamanro:
962
Merikartta:
D 725
Vieraspaikkoja:
n. 30
Syvyys:
1,5 - 2,5 m
Kiinnitys:
poiju, ankkuri
Avoin:
koillinen
 • Palvelut

 • imutyhjennys
 • leikkipaikka
 • tulentekopaikka
 • yhteysalus
 • jätehuolto
 • veneluiska

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä kuvia.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vierassataman toiminta lopetettiin, kun kauppa  lopetti toimintansa.  Toimii nyt vieraslaiturina.

VENE 10/2010:

Iniö on yksi Suomen pienimmistä kunnista. Asukkaita on vain noin 250, kesäisin tosin väkimäärä kuusinkertaistuu. Saaria ja luotoja on yli tuhat. Iniö on myös kätevä paikka vaihtaa miehistöä: esimerkiksi Turusta on suora bussi- ja lauttayhteys.

Keistiön rehevä saari ottaa meidät vastaan ihanassa auringonpaisteessa. Kaupan tukevassa ponttonilaiturissa on mukavasti tilaa, ja naapuri tulee vielä auttamaan keulaköysien kanssa. Vieraslaituri on hyvin suojassa lännenpuoleisilta tuulilta, mutta avoin koillispuhureille.

Keistiön satama valittiin vuoden vierassatamaksi 1990, ja ansaitsee edelleen kimpun ruusuja veneilijöiden palvelemisesta.

Esimerkiksi vessaan ja suihkuun on hyvä mennä, kun paikat ovat erittäin siistit.

Mukavaa on sekin, että tiskaamiseen on varattu oma paikka huoltotiloissa, joten pesuaineet ja ruuantähteet eivät päädy merta saastuttamaan.

Sähköä ja vettä saa laiturilta, tosin letku ei yllä ihan kaikkiin veneisiin.

Lapsia varten on rakennettu kivoja leikkipaikkoja, kuten laiva.

Huoltorakennuksen yhteydessä on myös kesäkahvila ja sen terassi. Kuistilla on mukava istua ja seurata satamaan saapuvien vierasveneiden lisäksi myös kauppaan suuntaavaa mökkiläisten virtaa sekä viereen rantautuvaa yhteysalusta. Kahvilassa tarjoillaan myös grilliannoksia.

Valitettavasti osumme paikalle keskiviikkona, jolloin kahvila on kiinni. Paikan isäntä on noutamassa lisää tavaraa kahvilan tarpeisiin sekä kaupan hyllyille.

Kaupan puolella se on kovasti tarpeen, sillä viimeiset salaatit ovat pahasti nuukahtaneita. Muutenkin tuoretavara on ainakin käyntipäivänämme vähissä. Olimme ajatelleet hankkia salaattiainekset, mutta ostoskoriin pääsi lopulta vain kaksi postikorttia.

Åkerfeltin suku on pyörittänyt Keistiön kauppaa aina 1940-luvulta lähtien. Pitkään siitä ovat vastanneet Bertil ja Rea Åkerfelt, jotka alkoivat 1980-luvulla satsata myös sataman pitoon.

– Ihmiset kysyvät usein, käykö meillä paljon veneitä. Mikä on paljon? Jos meillä yöpyy kymmenen venettä, niin se on hyvä, Rea Åkerfelt kertoo kassakoneen takaa topakasti.

Rouva Åkerfelt korostaa, että heidän satamansa ideana on tarjota rauhallinen paikka veneilijöille. Hän kiittää moneen kertaan asiakkaitaan siitä, että nämä eivät roskaa eivätkä muutenkaan aiheuta häiriötä.

Keistiöön ei ole mantereelta suoraa bussiyhteyttä. Satamaan voi kuitenkin tulla bussilla Turusta naapurisaareen Iniöön ja jatkaa sieltä taksilla ja yhteysaluksella Keistiöön.

PÄIVITYS LUKIJALTA KESÄLLÄ 2014:

Kauppa suljettiin vuodenvaihteessa 2013, jolloin myös bensan ja kaasun myynti loppui. Satamaan voi kiinnittyä poijuihin kuten ennenkin. Vessat, suihkut, sähkö ja vesi ovat toiminnassa, mutta saunan saa vain tilauksesta, jos Åkerfeltit ovat paikalla. Kesäkahvila suljettu, lomamökkejä voi edelleen vuokrata Åkerfelteiltä.

 

6 kommenttia artikkeliin “Keistiö”

 1. Outsa sanoo:

  Moi!

  Keistiön vierassatamassa kannattaa piipahtaa!! K- Kauppa on ihan vieressa, samoin kuin bensalaiturilla bensan , dieselin myyntiä ja septi tyhjennys. Kaasua on myös mahdollisus ostaa. Muutaman askeleen päässä on pieni kuppila merinäkoalalla ja samassa rakennuksessa on pesukone, suihkut ja saunan vuokrausmahdollisuus. Rannassa on grillikatos jos haluaa grillailla Mikäli haluaa vähän liikuntaa voi kävellä parin kilometrin kauniin ympyrälenkin saarella . Ystävällinen palvelu !! Kaupasta voi myös vuokrata mökkeja. mikäli veneloma tympii….

 2. old lazy sanoo:

  ihan kiva ja rauhallinen paikka ja polttoaine halpaa kuten kaljakin

 3. Ukko 56 sanoo:

  Ihan ok paikka kesäkahvila kiinni tällä kertaa. siistit wc- tilat, septitankin tyhjennys 5€, pss-jäsinille
  2,50€ empä muualla ole tavannut moista.

 4. Turuset sanoo:

  Keistiön k-kauppa on auki vielä elokuun ekaan viikonloppuun asti, sitten sulkeutuu eläköitymisen vuoksi. Käykääpä ostoksilla ennen sitä;))

 5. Turuset sanoo:

  Päivitys Keistiön kaupan aukioloon: Sunnuntait kiinni tästä päivästä lähtien
  Lauantaisin klo 14 auki , arkisin auki klo 18 elokuussa ja syyskuusta lähtien klo 17 asti arkisin auki. Viimeinen aukiolo pva 31.12.2013

 6. outsa sanoo:

  Keistiön satamassta löytyvät vielä kaupan sulkeutumisen jälkeen Wc:t, suihkut sähkot ja vesi ja saunan saa tarvittaessa tilauksesta, mikäli Åkerfeltit ovat paikan päällä. Bensan ja kaasun myynti on loppunut kaupan sulkeutumisen myötä vuoden vaihteessa.Kesäkahvilakin on kiinni samasta syystä. Lähin bensa-asema Iniön Norrbyn satamassa tai Björklundin satamassa.

Kommentoi

X